Nταμπλ προ των θυρών για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Φάρου με 90-56 και θέλει μία νίκη για να κατακτήσει το τρίτο συνεχόμενο νταμπλ

 Nταμπλ προ των θυρών για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός έδειξε για άλλη μία φορά πως είναι το φαβορί για τον τίτλο καθώς επιβλήθηκε του Φάρου στο κλειστό της Γλυφάδας. Οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα έχοντας κερδίσει τον Φάρο δύο φορές στην κανονική περίοδο έκαναν το 3-0 στη σειρά και συνέχισαν αήττητες την πορεία τους.

Από το ξεκίνημα του αγώνα οι ερυθρόλευκες ήταν μπροστά στο σκορ ξεφεύγοντας στην δεύτερη περίοδο με διψήφια διαφορά την οποία κράτησαν μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο λάθους στέλνοντας την διαφορά στο συν 37.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο με τις δύο ομάδες να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για τον δεύτερο τελικό της σειράς που θα γίνει την Κυριακή(13/5,19:00) στο κλειστό «Π. Νικολαΐδης» .

Πρώτες σκόρερ για τις γηπεδούχες ήταν οι Στέλλα Καλτσίδου και Μίρνα Μάζιτς με 17 πόντους και ακολούθησε η Βικτόρια Μακόλι με 14 πόντους.

Ο Κώστας Μίσσας δήλωσε μετά το ματς:

«Αυτό που είχαμε πει από την αρχή το κάναμε πράξη, δηλαδή την κάλυψη των αμυντικών ριμπάουντ μετρά από μία καλή άμυνα, που στη διάρκεια του ματς δεχτήκαμε λίγα καλάθια στο low post. Από τη στιγμή που πήραμε τις μπάλες στην άμυνα και δεν τις αφήσαμε να κάνουν ότι θέλουν στην επίθεση, είχαμε εμείς πάρα πολύ καλές επιλογές στην δική μας επίθεση. Εκεί που έπρεπε να τρέξουμε, τρέχαμε, και εκεί που έπρεπε να σημαδέψουμε τα μις ματς με την Χατζηνικολάου και την Καλτσίδου τα κάναμε πραγματικότητα. Εξελίχθηκε το ματς όπως θέλαμε.

Συγχαρητήρια βέβαια και στον Φάρο ο οποίος ήταν ανταγωνιστικός στην αρχή του παιχνιδιού, απλά ήμασταν εμείς πάρα πολύ καλοί στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε, έχουμε ένα δεύτερο παιχνίδι, που το βλέπουμε από μηδενική βάση και προχωράμε βήμα με βήμα»

Δεκάλεπτα: 17-11, 43-29, 74-40, 90-56.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίσσας): Μάζιτς 17 (4/6 διπ., 2/3 τριπ., 5 ριμπ.), Σταμάτη 6 (2/4 τρίπ.), Σπυριδοπούλου 5 (2/2 διπ.), Χατζηνικολάου 12 (5/5 διπ, 6 ριμπ., 5 ασ., 3 κλεψ.), Μπαλτά, Μάλτση 5 (1/2 τριπ., 5 ριμπ., 3 ασ.), Κοσμά 3 (1/1 τριπ.), Χαλιβέρα, Σωτηρίου, Καλτσίδου 17 (4/7 δίπ., 2/2 τρίπ.), Άντερσον 11 (4/8 διπ.), Μακόλι 14 (3/9 διπ., 1/1 τριπ., 13 ριμπ.)

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ (Λειβάδης): Γκριτζά, Καλογήρου, Γούναρη 2, Παπαμιχαήλ 13, Μαγκλάρα 4, Καρακασίδου 2, Κεχαγιά, Διέλα 7 (2), Τζόνσον 13, Ουόλκερ 15.