Εβίνα Μάλτση: Ανακοίνωσε την απόσυρση της μετά από την βράβευση του ΠΣΑΤ!

Η σπουδαιότερη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια έβαλε τέλος στην λαμπρή της καριέρα, αφού μετά από την παραλαβή του επάθλου «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους», ανακοίνωσε την επίσημη απόσυρση της από τα παρκέ.

Εβίνα Μάλτση: Ανακοίνωσε την απόσυρση της μετά από την βράβευση του ΠΣΑΤ!

Tέλος εποχής στο ελληνικό μπάσκετ γυναικών! Η Εβίνα Μάλτση επέλεξε τη Γιορτή των Κορυφαίων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) για να ανακοινώσει πως «κρεμάει τα παπούτσια της» και σε συλλογικό επίπεδο.

Παραλαμβάνοντας το Έπαθλο «Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» που της απένειμε ο ΠΣΑΤ μέσω του Θοδωρή Παπαλουκά στο Μέγαρο Μουσικής, η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών της εθνικής με 3.215 πόντους σε 214 συμμετοχές, Εβίνα Μάλτση, ανακοίνωσε «την ολοκλήρωση του κύκλου μου στην ενεργό δράση και σε συλλογικό επίπεδο! Κάθε φορά που ένας κύκλος ολοκληρώνεται και ένας νέος ξεκινά».


Συγκινημένη, η Εβίνα Μάλτση, που είναι και τρίτη σκόρερ όλων των εποχών των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, πίσω μόνο από τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Νίκο Γκάλη, είπε για την επόμενη ημέρα: «Έχοντας υπηρετήσει την εθνική μας ομάδα επί 20 και πλέον χρόνια, έχοντας αγωνιστεί για 13 χρόνια στο εξωτερικό εκπροσωπώντας τη χώρα μας, πέρα από τιμή και υπερηφάνεια αισθάνομαι μια τεράστια ευθύνη και θεωρώ χρέος μου να μεταλαμπαδεύσω στις επόμενες γενιές τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου με σκοπό να δούμε περισσότερους Έλληνες πρωταθλητές και Ελληνίδες πρωταθλήτριες που θα δοξάσουν τη χώρα μας, αλλά κυρίως περισσότερους Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες δημιουργώντας υγιή πρότυπα για την κοινωνία μας».

Σχετικά με την εκδήλωση των κορυφαίων της χρονιάς του ΠΣΑΤ, σχολίασε:

«Ευχαριστώ πολύ το ΔΣ του ΠΣΑΤ για την τεράστια τιμή που μου κάνει με τη βράβευση μου, αλλά και για τη δυνατότητα που μου δίνει να βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσα σε τόσο σημαντικούς ανθρώπους! Πόσο μάλλον που εδώ παραλαμβάνω το βραβείο μου από έναν αθλητή, τον Θοδωρή Παπαλουκά, με τόσο τεράστια προσφορά που με ενέπνευσε και αποτέλεσε πρότυπό μου δείχνοντας μου το δρόμο επιβεβαιώνοντας τη πεποίθηση μου: όπου κοιτάς εκεί θα πας! Και μπροστά στο παιδικό μου ίνδαλμα και πρώτο σκόρερ της εθνικής ανδρών, τον Παναγιώτη Γιαννάκη!

Έχει ιδιαίτερη σημασία πως με βραβεύετε για το ήθος μου και την προσφορά μου στον αθλητισμό. O αθλητισμός για μένα σημαίνει ήθος. Ο αθλητισμός διδάσκει αξίες και ιδανικά. Πολύ πριν όμως ο αθλητισμός μπει στη ζωή μου, η οικογένεια μου ήταν αυτή που με γαλούχησε με αυτά τα ιδανικά! Θα ήθελα λοιπόν σαυτό το σημείο να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον άνθρωπο που δικαιωματικά του ανήκει! Στον άνθρωπο που με δίδαξε αυτές τις αρχές και με έκανε τον άνθρωπο που είμαι σήμερα: στη μητέρα μου Πασχαλινά που βρίσκεται απόψε εδώ ανάμεσα μας! Μαμά σε ευχαριστώ!

Δράττοντας την ευκαιρία της βράβευσης μου, ανακοινώνω σε αυτήν εδώ την εκδήλωση της γιορτής των κορυφαίων του ΠΣΑΤ, την ολοκλήρωση του κύκλου μου στην ενεργό δράση ΚΑΙ σε συλλογικό επίπεδο! Κάθε φορά που ένας κύκλος ολοκληρώνεται και ένας νέος ξεκινά.

Έτσι, έχοντας υπηρετήσει την εθνική μας ομάδα επί 20 και πλέον χρόνια, έχοντας αγωνιστεί για 13 χρόνια στο εξωτερικό εκπροσωπώντας τη χώρα μας, πέρα από τιμή και υπερηφάνεια αισθάνομαι μια τεράστια ευθύνη και θεωρώ χρέος μου να μεταλαμπαδεύσω στις επόμενες γενιές τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου με σκοπό να δούμε περισσότερους Έλληνες πρωταθλητές και Ελληνίδες πρωταθλήτριες που θα δοξάσουν τη χώρα μας, αλλά κυρίως περισσότερους Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες δημιουργώντας υγιή πρότυπα για την κοινωνία μας.


Ο αθλητισμός είναι παιδεία, είναι πολιτισμός, είναι ήθος και πρέπει να είναι ο πιο υγιής καθρέφτης της κοινωνίας μας. Οφείλουμε όλοι να τον προασπίζουμε!»