Ομάδες Α1 μπάσκετ γυναικών προς ΕΡΤ: «Πλήρης απαξίωση του πρωταθλήματος, θέλουμε να απεμπλακούμε!»

Την επιθυμία τους να απεμπλακούν από κάθε συμφωνία περί τηλεοπτικών μεταδόσεων, εξέφρασαν με κοινή επιστολή τους προς τη δημόσια τηλεόραση τα σωματεία της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ομάδες Α1 μπάσκετ γυναικών προς ΕΡΤ: «Πλήρης απαξίωση του πρωταθλήματος, θέλουμε να απεμπλακούμε!»

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των ομάδων της Α1 μπάσκετ γυναικών:

«Τα σωματεία της Α1 γυναικών διαμαρτύρονται έντονα για την απόλυτη απαξίωση του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης Α1 γυναικών, παρότι η εταιρεία σας έχει από πέρυσι τα αποκλειστικά δικαιώματα τηλεοπτικής κάλυψης των αγώνων. Στο διάστημα αυτό δεν υπήρξε καμία κάλυψη γεγονότων από μέρους σας, ούτε καν αναφέρονται τα αποτελέσματα της τρέχουσας αγωνιστικής από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ή όποιες εκπομπές της επιχείρησης.

Παρακαλούμε όπως απεμπλακούμε ως σωματεία της ΕΟΚ από την όποια συμφωνία, και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκ μέρους σας να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο μεταδόσεων, σε ένα αναβαθμισμένο προϊόν με σημαντικές επενδύσεις και τρεις αλλοδαπές αθλήτριες ανά σωματείο.

Με μια απεμπλοκή θα υπάρξει η δυνατότητα web κάλυψης των γεγονότων, αφού ήδη κάποιοι σύλλογοι έχουν youtube channel, ενώ υπάρχουν και ιντερνετικά κανάλια που ενδιαφέρονται και ήδη την τελευταία διετία κάλυπταν γεγονότα και πρόβαλλαν τους χορηγούς των σωματείων.

Και σε κάθε περίπτωση, εάν παρά ταύτα εξακολουθείτε να θέλετε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, να υπάρξει πρόβλεψη - τροποποίηση, ώστε οι αγώνες που δεν καλύπτονται τηλεοπτικά από το κανάλι σας, να υπάρχει η δυνατότητα να προβληθούν μέσω των καναλιών στο youtube.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΑΣ ΠΑΟΚ
ΑΟ ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΣ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΑΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ
ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ».