Χωρίς ξένες ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση 

Χωρίς ξένες ο Παναθηναϊκός στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου μπάσκετ γυναικών

Το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την προσφυγή του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ο ΠΑΟ θα αγωνιστεί μόνο με Ελληνίδες στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών.

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:

«Ο Παναθηναϊκός, ως Σύλλογος, ανέκαθεν επιζητά οι αγώνες να διεξάγονται επί ίσοις όροις και να κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Με την σημερινή τελεσίδικη απόφαση του ΑΣΕΑΔ, η οποία μας απαγορεύει να χρησιμοποιήσουμε τρεις ξένες αθλήτριες στο Final 4 του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών, ώστε να ανταγωνιστούμε με ίδιους όρους τους αντιπάλους μας, καταστρατηγήθηκε εκ νέου κάθε έννοια ισονομίας.

Η απόφαση αυτή βγήκε τέσσερις ημέρες πριν τον ημιτελικό, παρότι είχαμε κινήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες εδώ και δύο μήνες (από τις 17/1).

Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως η ισονομία στην Ελλάδα παραμένει μόνο στη θεωρία.

Οι …ενστάσεις του Ολυμπιακού και της Νίκης Λευκάδας, που υποστήριξαν στο ΑΣΕΑΔ την πρωτόδικη απόφαση, κινούνται και αυτές στο ίδιο πλαίσιο.

Η φετινή χαρά τους, όμως, θα είναι εφήμερη! Η πορεία του Παναθηναϊκού Α.Ο. προς την κορυφή σε όλα τα σπορ θα συνεχιστεί, ανεξαρτήτως των εμποδίων που μας παρουσιάζονται. Να είστε βέβαιοι γι' αυτό!».