EuroCup Γυναικών: Καταγγέλλει στη FIBA την Μπεσίκτας ο Αθηναϊκός

Αφορμή αποτελεί ένα post της τουρκικής ομάδας μετά το τέλος της αναμέτρησης. 

EuroCup Γυναικών: Καταγγέλλει στη FIBA την Μπεσίκτας ο Αθηναϊκός

Καταγγέλλει στη FIBA την Μπεσίκτας ο Αθηναϊκός μετά την ήττα του στην Κωνσταντινούπολη από την τουρκική ομάδα για την πρεμιέρα του EuroCup μπάσκετ γυναικών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ομάδα του Βύρωνα, οι Τουρκάλες, παρά τη συνεχή επικοινωνία για να κατέβει μια προκλητική ανάρτηση, αρνήθηκαν να την αποσύρουν, με την πάλαι ποτέ κυπελλούχο Ευρώπης να απειλεί πως θα κάνει επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα του Αθηναϊκού Qualco στην Κωνσταντινούπολη με την Μπεσίκτας, μια άκρως προκλητική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του επίσημου λογαριασμού του τουρκικού συλλόγου απεικόνιζε δύο παίκτριές μας ως σερβιτόρες στις παίκτριες της τουρκικής ομάδας.

Χωρίς καμία διάθεση να πάρει διαστάσεις το θέμα, αλλά και με μηδενική ανοχή απέναντι σε προκλήσεις και υποτιμητικές συμπεριφορές προς τις αθλήτριές μας, επικοινωνήσαμε με την Μπεσίκτας και ζητήσαμε άμεσα να κατέβει η ανάρτηση.

Η πρώτη δικαιολογία που δόθηκε ήταν πως επρόκειτο για απάντηση σε story της ομάδας μας, με το οποίο την ημέρα της κλήρωσης δίναμε ραντεβού με τη Μαριέλλα Φασούλα σε τρεις μήνες, κάτι που ως δικαιολογία είναι τουλάχιστον αστεία κι επιφανειακή.

Ήταν χαρά μας να αντιμετωπίσουμε την Ελληνίδα σέντερ στο γήπεδο, κάτι που κατέστη ξεκάθαρο σε όλες τις αναφορές που έχουν γίνει στο ματς τις προηγούμενες μέρες.

Στη δεύτερη επικοινωνία η απάντηση ήταν ότι η διαχείριση γίνεται κεντρικά και δεν είναι δυνατόν, ούτε πρόκειται να κατέβει η δημοσίευση.

Δύο και πλέον ώρες μετά την επικοινωνία μας, η δημοσίευση είναι ακόμα στα social media της Μπεσίκτας κι αναγκαζόμαστε να εκφράσουμε δημοσίως τη δυσαρέσκειά μας για ένα φαινόμενο, η επανάληψη του οποίου έπειτα από κάθε αναμέτρηση ελληνικής με τουρκική ομάδα είτε σε συλλογικό, είτε σε εθνικό επίπεδο, παύει να μοιάζει με σύμπτωση.

Θα ακολουθήσει επίσημη καταγγελία του περιστατικού από το σωματείο μας στη FIBA και θα συνεχίσουμε να πρεσβεύουμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει και πρέπει, ειδικά σε πολύ δύσκολες κι επικίνδυνες εποχές, να προσέχουμε όλοι να μην ξεπερνάμε τη λεπτή κόκκινη γραμμή. Ευχαριστούμε την Μπεσίκτας για την, κατά τα άλλα, εξαιρετική φιλοξενία της σε όλα τα επίπεδα και, για ακόμα μια φορά, τους συγχαίρουμε για τη νίκη τους.

ΥΓ. Δεν πρόκειται να αναπαραγάγουμε το άκρως προσβλητικό κι υποτιμητικό post».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110