Χωρίς να «ιδρώσει» ο Ολυμπιακός, 86-28 την Ελευθερία Μοσχάτου

Οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν της Ελευθερίας Μοσχάτου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πειραιά «Παναγιώτης Σαλπέας» με σκορ 86-28

Χωρίς να «ιδρώσει» ο Ολυμπιακός, 86-28 την Ελευθερία Μοσχάτου

Εύκολο απόγευμα είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ελευθερία Μοσχάτου για την πέμπτη αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ Γυναικών.

Η αναμέτρηση κρίθηκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο με τις «ερυθρόλευκες» να δέχονται μόνο δέκα πόντους. Το σύνολο του Γιώργου Παντελάκη συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην δεύτερη περίοδο ανεβάζοντας την διαφορά πάνω από τους είκοσι πόντους.

Στην επανάληψη οι νταμπλούχες Ελλάδας κράτησαν το υπέρ τους προβάδισμα κατακτώντας μία επιβλητική νίκη. Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν οι Μάζιτς και Σταμολάμπρου με 14 πόντους, ενώ ακολούθησαν η Τόμας με 11 και η Λίτσι με 10.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού στρέφεται στην Ευρώπη και στον αγώνα της Τετάρτης (05/12) κόντρα στη Ρίγα που θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ.

Μετά το ματς ο Γιώργος Παντελάκης δήλωσε:«Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την απόδοση των αθλητριών μου απέναντι στην Ελευθερία Μοσχάτου. Ήμασταν σοβαροί από το ξεκίνημα και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο μας. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε σήμερα και από την Δευτέρα να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας για την αναμέτρηση με τη TTT Riga. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για την Ευρωλίγκα και με τον κόσμο στο πλευρό μας θα δώσουμε ότι έχουμε για την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση».

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου δήλωσε μετά το ματς:«Νομίζω ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, εμείς το κάναμε να φαίνεται έτσι με την καλή δουλειά που κάναμε από το ξεκίνημα. Επιβάλλαμε τον ρυθμό μας, ο κόουτς μας είπε νωρίτερα τι ακριβώς θέλει στο ματς και νομίζω ότι το βγάλαμε σε μεγάλο ποσοστό. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι σε κάθε ματς να βγαίνουμε συγκεντρωμένες και να διατηρήσουμε το αήττητο μας. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι στην Ευρώπη με την TTT Riga στο ΣΕΦ την Τετάρτη. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να μπορέσουμε μαζί να πάρουμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση».

Δεκάλεπτα: 25-10, 46-21, 68-25, 86-28.

Ολυμπιακός (Παντελάκης): Τόμας 11(2), Μάζιτς 14(1 τρ, 7 ριμπ), Σταμάτη 7(1), Παυλοπούλου 2, Νικολοπούλου 6(1), Σωτηρίου 6, Λίτση 10(7 ριμπ), Τζόνσον 8(8 ριμπ), Κοσμά 8, Σταμολάμπρου 14(1).

Ελευθερία Μοσχάτου (Τσαραπατσάνης): Ξεπαπαδέα 1, Μίχου 1, Βώλου, Αξιοπούλου 6, Ιωαννίδου 4, Καλημέρη 7, Γεροστεργίου, Καλαγιά, Καρανάσιου, Ράντολφ 3, Καμμένου 6(2).