Παναθηναϊκός: «Ο... νόμος του ΣΕΦ είναι διαχρονικός σε άνδρες και γυναίκες»

Ο Παναθηναϊκός «φωνάζει» για τη διαιτησία του πρώτου τελικού 

Παναθηναϊκός: «Ο... νόμος του ΣΕΦ είναι διαχρονικός σε άνδρες και γυναίκες»

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του πρώτου τελικού με τον Ολυμπιακό.

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. … ενοχλεί που είναι και φέτος διεκδικητής του πρωταθλήματος στο γυναικείο πρωτάθλημα μπάσκετ και έτσι όταν δεν μπορεί να καμφθεί αγωνιστικά επιστρατεύονται άλλα μέσα.

Όπως φαίνεται ο… νόμος του ΣΕΦ είναι διαχρονικός σε ό,τι αφορά τη διαιτησία ανεξάρτητα αν οι αγώνες γίνονται στην κεντρική σάλα ή στις γύρω αίθουσες και δεν έχει σημασία αν αγωνίζονται άνδρες ή γυναίκες. Η ουσία είναι να χάνει με κάποιο τρόπο ο Παναθηναϊκός, είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από σωματεία προϊόντα συγχωνεύσεων.

Στο δια ταύτα σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα ανεκδιήγητης διαιτησίας που είχε ως σκοπό με κάποιο τρόπο στο τέλος να φέρει το ματς στον…άσο. Όλο αυτό βαραίνει σίγουρα και την ΕΟΚ και τον κ. Λιόλιο.

Ειδικά όταν προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός με 60-64 (2.04’ πριν το τέλος) ο Τηγάνης «μαγείρεψε» ένα καθαρό επιθετικό φάουλ της Τόμπιν στη Σωτηρίου, σε αμυντικό και παράλληλα την έβγαλε και εκτός παιχνιδιού.

Στη συνέχεια ξανά ο Τηγάνης χρέωσε τη Τσβίτκοβιτς με 5ο ανύπαρκτο φάουλ στις βολές της Αλέιν και έτσι έβαλαν γρήγορα και πάλι τον Ολυμπιακό στο ματς. Συνολικά σφυρίχτηκαν δέκα βολές υπέρ του Ολυμπιακού στο τελευταίο δίλεπτο.

Και επειδή τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι, παραθέτουμε στο φίλαθλο κοινό τις επίμαχες φάσεις».