Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Πρώτη πράξη» στο ΣΕΦ!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ με φόντο τον τίτλο της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Πρώτη πράξη» στο ΣΕΦ!

Λίγες ώρες απομένουν από το πρώτο τζάμπολ της εφετινής σειράς των τελικών της Α1 μπάσκετ γυναικών ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό (14/4, 15:00).

Οι «ερυθρόλευκες» έχοντας το πλεονέκτημα έδρας μετά την πρωτιά στην κανονική περίοδο, ρίχνονται στη «μάχη» με μοναδικό στόχο το πρώτο, από τα τρία βήματα, για την κορυφή.

Ο Θάνος Νίκλας αναφέρθηκε στις επερχόμενες αναμετρήσεις τονίζοντας το κομμάτι της πειθαρχίας για την ομάδα του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

«Μετά από μία δύσκολη και περίεργη χρονιά για εμάς φτάνουμε στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν και στους τελικούς που κρίνονται τα πάντα. Για εμάς είναι ιδιαίτερη σεζόν ξεκινήσαμε με ένα διαφορετικό ρόστερ, παίξαμε για μεγάλο διάστημα χωρίς τη βασική μας σέντερ και αλλάξαμε τακτική και φιλοσοφία μέσα στη σεζόν.

Παρόλα αυτά βρισκόμαστε σε ένα σημείο που όλοι έχουν κατανοήσει τους ρόλους τους και είμαστε σαν ομάδα έτοιμη για τους τελικούς. Έχουμε παίξει τρεις φορές με τον Παναθηναϊκό μέσα στην σεζόν, γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον αρκετά καλά και τακτικά και ατομικά.

Πρόκειται για μια σειρά τελικών από συνεχόμενα παιχνίδια με ομάδες με ίδιους στόχους που μπορεί να στηρίζονται στην τακτική, όμως κάποια στιγμή αυτό φεύγει και εκείνο που υπερισχύει είναι τα ατομικά στοιχεία και η προσωπικότητα των παικτριών. Για το λόγο αυτό η πνευματική προετοιμασία αλλά και η πειθαρχία που θα υπάρχει στις παίκτριες θα αποτελέσει, το βασικότερο παράγοντα για την έκβαση του αγώνα.

Εύχομαι να γίνουν τελικοί αντάξιοι των ομάδων, να τους απολαύσει ο κόσμος και εντός και εκτός γηπέδου και να αποτελέσουν έναυσμα για την προώθηση του μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας».