Ολυμπιακός - Πρωτέας Βούλας 83-48: Φουλ για τελικούς!

Ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα 83-48 τον Πρωτέα Βούλας και έκανε το 1-0 στους ημιτελικούς της Α1 γυναικών

Ολυμπιακός - Πρωτέας Βούλας 83-48: Φουλ για τελικούς!

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά στα πλέι οφ της Α1 γυναικών, κερδίζοντας στο ΣΕΦ 83-48 τον Πρωτέα Βούλας και έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς. Με τη σειρά στις 2 νίκες, θέλουν άλλη μία και το επόμενο παιχνίδι είναι το βράδυ της Τετάρτης (20.00) στη Βούλα.

Χριστινάκη (21π.) και Νικολοπούλου (13π.) πρώτες σκόρερ του Ολυμπιακού. Για τον Πρωτέα ξεχώρισε η Τζορτζ (15π.).

Οι «ερυθρόλευκες» μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά, κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά και έκλεισαν το α’ δεκάλεπτο στο +7 (17-10). Ο Ολυμπιακός συνέχισε δυνατά και πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 14 πόντων (35-21).

Θέλοντας να απλουστεύσει τα πράγματα, η ομάδα του Νίκλα με ένα 11-2 στο ξεκίνημα της επανάληψης, ανέβασε τη διαφορά στο +23 (46-23, νταμπλ σκορ). Ο Πρωτέας ήταν ανήμπορος να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός πήγε στο 58-27!

Στο ρελαντί οι «ερυθρόλευκες» στο τέλος πήραν τη νίκη με το εμφατικό 83-48!

Διαιτητές: Σπυρόπουλος-Αντωνιάδης Αλ.-Παπαγεωργίου Δημ.

Δεκάλεπτα: 17-10, 35-21, 63-32, 83-48

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Ουίλιαμς 6, Κυριακούδη 2, Σπυριδοπούλου 9(1τρ., 8ρ.), Σύρρα 7(1), Καμπιτσιούλη, Νικολοπούλου 13(1τρ., 6ασ.), Καρλάφτη 3(1), Δίελα 2, Βίτολα 6, Χριστινάκη 21(2), Κολλάτου 6 (7ρ., 5ασ.), Τόμπιν 8.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ (Δεσποτάκης): Σάντερς 4, Μορχάουζ 2, Σταμάτη (4ασ.), Πολυμένη 6(2), Ζουρνή, Σακελλαρίου 3(1), Χατζηγιακουμή 2, Αλεξιά 6, Αναστασοπούλου 10 (6ρ.), Τζορτζ 15(1τρ., 7ρ.), Τζανετάτου.

Α1 γυναικών: Ζορίστηκε ο Παναθηναϊκός με τις Εσπερίδες

Δηλώσεις:

Θάνος Νίκλας: «Σε όλα τα παιχνίδια δεν γίνεται να ξεκινάς πάντα τόσο δυνατά και να καθαρίζεις τη νίκη, χρειάζεσαι μια προσαρμογή, να διαβάσεις κάποια πράγματα. Ο Πρωτέας τερμάτισε στην τέταρτη θέση στην κανονική διάρκεια και έχω πει, ότι το αξίζει, γιατί έχει και καλές ξένες και καλό ελληνικό κορμό. Όσο εμείς δουλεύουμε με αυτό το σκεπτικό και την ίδια διάθεση στην άμυνα, νομίζω κάνουμε το παιχνίδι μας και είναι όλα πιο εύκολα στην επίθεση. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθεια. Παρόλα αυτά, έχουμε άλλο ένα ματς, δεν τελείωσε τίποτα, παίζουμε εκτός έδρας τώρα. Τα πλέι οφ είναι μια συνεχή διαδικασία παιχνιδιών, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι και να εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια».

Ελεάννα Χριστινάκη: «Ο Πρωτέας έχει μια πολύ καλή νεανική ομάδα, με κορμό πολύ καλό για το μέλλον και με κάποιες πιο μεγάλες αθλήτριες, που είναι σπουδαίες και μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία και τη γνώση στα νέα κορίτσια. Από εκεί και πέρα, εμείς ήμασταν σοβαρές, έχουμε καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης, διότι μένουν τρεις εβδομάδες για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος που έχουμε, το πρωτάθλημα. Είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με πλουραλισμό στην επίθεση και ακολουθήθηκε πιστά το πλάνο του προπονητή σε επίθεση και άμυνα».