Νίκλας για Παναθηναϊκό: «Νίκη σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς»

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού, Θάνος Νίκλας, μίλησε για το κρίσιμο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» κόντρα στον Παναθηναϊκό (25/2, 15.00).

Νίκλας για Παναθηναϊκό: «Νίκη σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς»

Έτοιμη για το μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, είναι η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού.

Την Κυριακή (25/2) το μεσημέρι, στις 15:00 οι «ερυθρόλευκες» πρωταθλήτριες Ελλάδας θα υποδεχθούν τις «πράσινες» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α1.

Μετά το «διπλό» (67-86) επί των Εσπερίδων στην Καλλιθέα (15η «στροφή»), τα κορίτσια του Θρύλου δίνουν το πρώτο φετινό εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επί του οποίου θέλουν να επικρατήσουν, με στόχο το πλεονέκτημα (έδρας), ενόψει των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1.

Σε δηλώσεις του για το παιχνίδι ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Θάνος Νίκλας, είπε:

«Παίζουμε για πρώτη φορά εντός έδρας με το Παναθηναϊκό, αυτή τη σεζόν. Θέλουμε, μετά τις ήττες στις λεπτομέρειες εκτός έδρας, να διορθώσουμε την απόδοσή μας και να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Είναι ένα παιχνίδι που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας για τους τελικούς και τίποτα παραπάνω, καθώς φέτος δεν μεταφέρουμε τις νίκες στα πλέι οφ. Σίγουρα, είναι ένα παιχνίδι προσωπικοτήτων, που θα φύγει από την τακτική και θα πρέπει να κερδίσουμε τις ατομικές μονομαχίες. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη νίκη και μόνο σε αυτό, χωρίς δεύτερες σκέψεις και συναισθήματα. Να δουλέψουμε σαν ομάδα για το επιθυμητό αποτέλεσμα! Σίγουρα, η βοήθεια του κόσμου μας θα μας δώσει την ώθηση και είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Η Αγγελική Νικολοπούλου, σημείωσε με τη σειρά της: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο θα χρειαστεί να είμαστε, από την αρχή, συγκεντρωμένες και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Ξέρουμε τι ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός και τι σημασία έχει το αυριανό παιχνίδι. Οπότε, οφείλουμε να είμαστε σοβαρές, από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο. Θα είμαστε στο γήπεδο μας και θεωρώ, ότι αυτό θα μας δώσει ώθηση, για να έχουμε ένα καλό παιχνίδι».