Ολυμπιακός - Εσπερίδες 78-68: Με σούπερ Χριστινάκη

Ο Ολυμπιακός νίκησε 78-68 τις Εσπερίδες με υπέροχη τη Χριστινάκη.

Ολυμπιακός - Εσπερίδες 78-68: Με σούπερ Χριστινάκη

Με δυο ξένες στη σύνθεσή του (έξω η τραυματίας Ουίλιαμς), ο Ολυμπιακός κέρδισε σήμερα στο ΣΕΦ 78-68 τις Εσπερίδες, για την 4η αγωνιστική της Α1 γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν το «3 στα 3», έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. Η ομάδα της Καλλιθέας πήγε στο 2-2.

Χριστινάκη (17π., 13ρ., 7ασ.), Βίτολα (18π., 8ρ.) και Κολλάτου (13π., 9ασ.) κορυφαίες του Ολυμπιακού. Απ’ τις Εσπερίδες καλύτερες Μουρ (25π., 8ρ.) και Λιούις (24π.).

Ο Ολυμπιακός δεν είχε εύκολο έργο στο α’ ημίχρονο. Οι Εσπερίδες ήταν μαχητικές και οι «ερυθρόλευκες» δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα πέντε πόντων (39-34). Στην επανάληψη τα κορίτσια του Θρύλου ήταν καλύτερα και κατάφεραν να πάρουν μια διψήφια διαφορά. Παρά την προσπάθεια των Εσπερίδων, ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 78-68.

Διαιτητές: Καλογριάς-Σιδέρης-Κούλης Κ.
Δεκάλεπτα: 19-17, 39-34, 60-53, 78-68

Ολυμπιακός (Νίκλας): Μόρισον 8, Σπυριδοπούλου 9, Σύρρα, Καρλάφτη 8(2), Αναστασοπούλου, Δίελα 5, Βίτολα 18, Χριστινάκη 17, Κολλάτου 13(2).

Εσπερίδες (Σόφτσης): Λιούις 24(3), Χατζηβασιλείου, Μουρ 25, Πρίφτη 3(1), Κορρέ, Μπενέκη 2, Μαργέλου 3(1), Σεγκούρα, Λιανούδη, Πάτι 11.

Α1 γυναικών: Ο Ηρακλής «άλωσε» το Μοσχάτο! - Εύκολα ΠΑΟΚ και ΠΑΟ - «Διπλό» ο Πρωτέας (βαθμολογία)

Δηλώσεις:

Θάνος Νίκλας: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια, γιατί παλεύουν με πολλά προβλήματα και απουσίες τόσο καιρό. Σήμερα, παίξαμε στην ουσία με μία ξένη, γιατί η Μόρρισον ταλαιπωρείται ακόμα, είναι στο 30% αυτού που μπορεί να προσφέρει. Κάνουν καλή δουλειά τα κορίτσια, στις προπονήσεις είμαστε συγκεντρωμένοι και παίρνουμε αυτό που θέλουμε, τους αξίζουν συγχαρητήρια. Τώρα, ακολουθούν δύο δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια, ένα ευρωπαϊκό και ένα εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε στο 100% και να πάρουμε τις νίκες, γιατί αυτός είναι ο στόχος μας σε κάθε παιχνίδι».

Ευγενία Κολλάτου: «Το ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί δυστυχώς ήμασταν πάλι άτυχες με τραυματισμούς, όμως πήραμε τη νίκη. Ερχόμαστε από σερί παιχνιδιών και από ένα δύσκολο ματς πάλι στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, δείξαμε χαρακτήρα, γιατί τον Ολυμπιακό αυτό που τον νοιάζει είναι το τελικό αποτέλεσμα και ακόμα και με τους τραυματισμούς, η νίκη ήρθε».