Ολυμπιακός - Ηρακλής: Απορρίφθηκε η ένσταση του «Γηραιού» για αντικανονική συμμετοχή της Μόρισον

Απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η ένσταση που έκανε ο Ηρακλής μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την Α1 Γυναικών, θεωρώντας αντικανονική τη συμμετοχή της παίκτριας των ερυθρόλευκων, Ζίο Μόρισον.

Ολυμπιακός - Ηρακλής: Απορρίφθηκε η ένσταση του «Γηραιού» για αντικανονική συμμετοχή της Μόρισον

Πέρα από την απόρριψη της ένστασης του Γηραιού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται να γίνει κουβέντα μεταξύ των ομάδων και της ΕΟΚ για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς ισχύει και αν θα μπορούν οι ομάδες να κάνουν rotation στην τριάδα ξένων.

Στην απόφαση έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ένσταση δεν έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα, αλλά μετά. Επομένως με βάση τον Πειθαρχικό Κανονισμό της ΕΟΚ δεν μπορούσε να γίνει τυπικά δεκτή...

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

«Κάθε Σωματείο έχει το δικαίωμα να δηλώνει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) Αθλήτριες. Στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών κάθε Σωματείο έχει δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής σε κάθε αγώνα έως τριών (3) αλλοδαπών αθλητριών».

Για τον λόγο αυτό η υπόθεση αναμένεται να πάει στον Αθλητικό Δικαστή, έτσι ώστε να υπάρξει και διευκρίνιση για τον αν επιτρέπεται ή όχι rotation στις ξένες ανά αγώνα.

Επίσης, και έχει μεγάλη σημασία είναι ότι η ένσταση δεν έγινε πριν από την έναρξη του αγώνα, επομένως με βάση τον Πειθαρχικό Κανονισμό της ΕΟΚ δεν μπορεί να γίνει τυπικά δεκτή...

Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 91-77 στο ΣΕΦ του Ηρακλή για την Α1 μπάσκετ Γυναικών με την ομάδα όμως του «Γηραιού» αποφάσισε να πάει το ματς σε... τρίτο ημίχρονο, μετά από ένσταση που κατέθεσε για αντικανονική συμμετοχή παίκτριας των «ερυθρολεύκων». Ο λόγος για τη Χιλιανή σέντερ, Ζίο Μόρισον, που αποτελεί την 4η ξένη του Ολυμπιακού και δεν ήταν δηλωμένη στο ματς της 1ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στο ματς της πρεμιέρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα με ξένες τις Γουίλιαμς, Βίτολα και Κάντζι ενώ το Σάββατο (14/10), κόντρα στον Ηρακλή, είχε τις Μόρισον, Γουίλιαμς και Βίτολα. Δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα επιτρέπονται μέχρι 3 ξένες στην 12αδα η ομάδα του Ηρακλή υποστηρίζει ότι η δυνατότητα rotation ίσχυε, μέχρι όμως πέρσι.