Ολυμπιακός: «Να είμαστε σε κοινή σελίδα όλοι, με νοοτροπία νικητή» (pics)

Η Media Day της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: «Να είμαστε σε κοινή σελίδα όλοι, με νοοτροπία νικητή» (pics)

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή (13/10), στην αίθουσα 5 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η Media Day και η επίσημη φωτογράφιση της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού για τη φετινή σεζόν.

Με τον προπονητή Θάνο Νίκλα και τις αθλήτριες των Πειραιωτών να δίνουν το σύνθημα στο ΣΕΦ, για την επίτευξη όλων των στόχων την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

«Να είμαστε σε κοινή σελίδα όλοι, με νοοτροπία νικητή»

Θάνος Νίκλας: «Είμαστε σε μία φάση που έχουμε ξεκινήσει τα επίσημα παιχνίδια, έχουμε τελειώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας για τη φετινή σεζόν. Χωρίς να έχω κανένα παράπονο από τα κορίτσια, είχαμε πολλούς τραυματισμούς που δεν μας επέτρεψαν να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Μικροτραυματισμοί, αλλά δεν είμαστε στο επίπεδο που επιθυμούμε, όπως και όλες οι ομάδες, καμία δεν είναι στο επίπεδο που θέλει, είναι νωρίς ακόμα. Η χρονιά είναι ένας μαραθώνιος που θα τελειώσει το Μάιο, μέρα με τη μέρα θα είμαστε όλο και πιο φορμαρισμένοι. Δουλεύουμε καθημερινά, δίνουμε το 100% και αυτό είναι το σημαντικότερο στην ομάδα που έχουμε χτίσει. Δεν ξεχωρίζουμε κανένα ματς, καμία διοργάνωση, θέλουμε να έχουμε μια νοοτροπία νικητή σε Ελλάδα και Ευρώπη, θέλουμε σταθερότητα σε όλα τα παιχνίδια. Για αυτό και το ρόστερ έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να παίρνουμε το 100% από κάθε αθλήτρια, να μπορεί κάθε μία να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή. Ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι, είχαμε μια θετική παρουσία βάσει των έως τώρα δεδομένων. Πολύ σημαντική νίκη. Το στοιχείο που θα κυριαρχήσει στη φετινή ομάδα είναι αυτό που λέω κάθε μέρα στην προπόνηση: Να είμαστε σε κοινή σελίδα όλοι. Σίγουρα, θα χρειαστούμε χρόνο για να αποδώσουμε μπασκετικά αυτό που θέλουμε. Όλα τα κορίτσια είναι εξαιρετικά ταλαντούχα, μου αρέσει που είναι ορεξάτες όλες, όμως πρέπει να δουλέψουμε όλη στην ίδια σελίδα, ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Αγγελική Νικολοπούλου: «Είναι, αδιαμφισβήτητα, μία πολύ μεγάλη τιμή να είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού. Νομίζω, δεν περιγράφεται το συναίσθημα. Κάτι πολύ όμορφο για μένα. Η επιλογή του προέδρου και του προπονητικού τιμ να γίνω αρχηγός με κάνει να νιώθω περηφάνια. Το πρώτο δείγμα για τη φετινή ομάδα το είδατε στην Τουρκία, όμως πρέπει άπαντες να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο. Η προετοιμασία μας δεν ήταν καθόλου εύκολη, γιατί είχαμε πολλούς τραυματισμούς μέχρι και μια βδομάδα πριν ξεκινήσουμε τα επίσημα παιχνίδια. Δεν μπορέσαμε να βρεθούμε πολύ σαν ομάδα, οπότε τα δείγματα στην Τουρκία ήταν πολύ θετικά, τουλάχιστον για εμένα. Δουλειά, δουλειά, δουλειά, για να βρούμε τα πατήματά μας, είμαστε καινούργια ομάδα και θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Στην ομάδα ήρθαν νέες και έμπειρες παίκτριες, με πολλά κίνητρα όλες, κάτι πολύ θετικό. Έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση, πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, για να μην μπορεί κανείς να μας κερδίσει. Θέλουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ιωάννα Δίελα: «Δεν ξεχνάμε, ότι είμαστε μια καινούργια ομάδα, ενώ η προετοιμασία μας ξεκίνησε λίγο στραβά, λόγω των τραυματισμών που είχαμε. Με κάθε παιχνίδι, γινόμαστε καλύτεροι, προσπαθούμε να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε. Η βελτίωσή μας είναι αισθητή παιχνίδι με παιχνίδι. Στην Τουρκία η ομάδα έδειξε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, όμως έχουμε βλέψεις για ακόμα περισσότερα! Δεν επαναπαυόμαστε, προχωράμε, προσπαθούμε για το καλύτερο. Μέσα από την άμυνά μας και την επιθετικότητά μας, θα τα καταφέρουμε, θέλουμε γρήγορο παιχνίδι, θέλουμε ταχύτητα. Πάμε γερά για να πετύχουμε όλα όσα θέλουμε».

Αμάντα Κάντζι: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που ζω εδώ, που παίζω για αυτόν τον τεράστιο σύλλογο, τον Ολυμπιακό, που είναι γνωστός παντού. Ξεκινάμε να βρίσκουμε τους ρόλους μας σαν ομάδα, τα πατήματά μας, προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να δέσουμε. Θα είναι μια όμορφη χρονιά. Προσωπικά, θέλω να δώσω το μάξιμουμ της ενέργειας και της διάθεσής μου, να δώσω όλα όσα μπορώ. Θέλω να δουλέψω σκληρά, να βοηθήσω και ο στόχος όλης μας της ομάδας είναι η νίκη. Νίκες παντού! Θέλουμε τον κόσμο μαζί μας, θέλουμε τη στήριξή του, γιατί η σεζόν δεν θα είναι εύκολη. Πάμε όλοι μαζί».

Ευγενία Κολλάτου: «Δουλεύουμε πολύ. Ήμασταν άτυχοι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, είχαμε πολλές απουσίες, όμως η εικόνα μας στα επίσημα ματς είναι πάρα πολύ καλή. Και θα είναι ακόμα καλύτερη στη συνέχεια! Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Θα παίζουμε στοχευμένο μπάσκετ, ουσιαστικό, θα έχουμε συγκεκριμένους ρόλους, θα παίξουμε μπάσκετ που θα το απολαύσει ο κόσμος στο γήπεδο. Αυτό θέλουμε, θέλουμε να κερδίζουμε. Το δείξαμε και στην Τουρκία. Όσο είμαστε υγιείς, θα μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα στο παρκέ και θα φέρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει».

Ρένια Καρλάφτη: «Ο Ολυμπιακός είναι μια τεράστια ομάδα, που δουλεύει και λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Μου αρέσει ο τρόπος που δουλεύουμε, ο τρόπος που μας συμπεριφέρονται στην ομάδα σε όλα τα κομμάτια, εντός και εκτός γηπέδου. Στην Τουρκία ζήσαμε μια ωραία εμπειρία, πήγαμε πάρα πολύ καλά και δώσαμε στον κόσμο ένα δείγμα για αυτό που θα παρουσιάσουμε. Θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο, αγώνα με τον αγώνα. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα! Η ομαδικότητα θα είναι το στοιχείο μας, θα παλεύουμε όλες μαζί. Θα έχουμε πάθος, θα τα δώσουμε όλα για τον Ολυμπιακό. Το κλίμα είναι οικογενειακό, μου αρέσει αυτό. Θα κάνουμε τα πάντα, το 100% θα δώσουμε για πρωτάθλημα, Κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Είμαστε στον Ολυμπιακό, θέλουμε μόνο να κερδίζουμε».