Σαββίνα Καράλη: Ηρακλής «τσέπης», οδήγησε με καρδιά την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην Α1! (pics)

Στο Fosonline μιλάει η χαρισματική Σαββίνα Καράλη, πρωταγωνίστρια της ανόδου του Ηρακλή στην Α1 μπάσκετ γυναικών.

Σαββίνα Καράλη: Ηρακλής «τσέπης», οδήγησε με καρδιά την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην Α1! (pics)

Όσο μπόι της λείπει, τόση ψυχή και καρδιά διαθέτει! Η Σαββίνα Καράλη αν και τραυματίας έσφιξε τα δόντια και αγωνίστηκε στο μπαράζ ανόδου Βορρά της Α2 γυναικών, και πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση (19π., 10ρ.) οδήγησε τον Ηρακλή στην Α1!

Η χαρισματική γκαρντ, μίλησε στο Fosonline λίγο μετά την επιτυχία της ομάδας της.

- Πήρες την απόφαση στα μέσα της σεζόν να φύγεις απ΄ τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου και την Α1 και να πας στην Α2 και τον Ηρακλή. Δικαιωμένη για την επιλογή σου αυτή;

Ναι, ήταν μια απόφαση που αποδείχθηκε η σωστή. Οι συνθήκες στην Δάφνη δεν ήταν οι ιδανικές και από ένα σωματείο που ήταν το τελευταίο στην Α1 γυναικών βρέθηκα σε ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Α2 και όχι μόνο αυτό αλλά καταφέραμε και να την ανεβάσουμε στην Α1. Όταν με πήρε η Λίνα (σ. Τραμουντάνη, υπεύθυνη του μπάσκετ γυναικών του Ηρακλή) τηλέφωνο πρώτη φορά για να μου κάνει πρόταση και να μου πει τους στόχους της ομάδας με ιντρίγκαραν αυτά που μου είπε. Είχε ξεκάθαρο στόχο, την άνοδο, και είμαι ένας άνθρωπος που αντλώ κίνητρο μέσα από τους στόχους, γεγονός που μου δημιούργησε ενθουσιασμό.

- Οι περισσότεροι έδιναν φαβορί στο μπαράζ τον Άρη. Δώσατε την απάντησή σας στο γήπεδο. Είχατε έτοιμα και μπλουζάκια. Τόσο πολύ το πιστεύατε;

Στα λόγια όλοι είναι πρωταθλητές. Όσα χρόνια παίζω και κάνω πρωταθλητισμό δεν μου έχει ξανατύχει να παίρνουν όλοι τηλέφωνο τους ανθρώπους της ομάδας μου και να τους λένε ότι θα χάσουμε εύκολα από τον αντίπαλο. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως για να κάθονται να ασχολούνται και να παίρνουν ένα τηλέφωνο μόνο και μόνο για να πούνε κάτι αρνητικό σημαίνει ότι κάτι κάνουμε σωστά και μας φοβούνται. Με τις συμπαίκτριες μου το συζητήσαμε αυτό που ακουγόταν και μας έδωσε ακόμα περισσότερο κίνητρο για να αποδείξουμε σε όλους ότι είμαστε καλύτερες. Είχαμε χαμηλά το κεφάλι, δουλεύαμε σκληρά, αλλά πάνω από όλα περνάγαμε καλά και ήμασταν ευγνώμονες που είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Πιστεύαμε ότι θα στεφθούμε εμείς πρωταθλήτριες. Ειδικά μετά τις 3 σερί νίκες με την Πυλαία, αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι όντως έχουμε τεράστια ψυχικά αποθέματα και θα κερδίζαμε όποιον αντίπαλο βρίσκαμε μπροστά μας. Γι’ αυτό και είχαμε έτοιμα τα μπλουζάκια μια εβδομάδα πριν από τον τελικό!

- Ποιο το μυστικό της ανόδου; Βοήθησε και η αλλαγή προπονητή; Με την Πυλαία όπως είπες επιστρέψατε απ΄ το 0-2.

Το μυστικό της ανόδου ήταν ότι είχαμε όλες πάθος για το άθλημα, ψυχή και περνάγαμε καλά μεταξύ μας. Ήμασταν μια μεγάλη παρέα και αυτό τα έκανε όλα πιο όμορφα. Δεν μπορώ να παραλείψω την τεράστια ψυχολογική ενίσχυση που μας έδωσαν οι οπαδοί μας. Μας πιστεύανε από την αρχή και ήταν δίπλα μας με κάθε τρόπο. Επίσης, ένας κομβικός παράγοντας της ανόδου ήταν ο προπονητής μας, ο Διονύσης Αγγέλου, ο οποίος μας βοήθησε απίστευτα με τις γνώσεις και την κλάση του σαν προπονητής. Χωρίς αυτόν δεν θα βρισκόμασταν εδώ. Δυστυχώς στα πλέι οφ διασταυρωθήκαμε με την Πυλαία που ήταν και οι μοναδικές δύο ήττες της σεζόν μας. Αυτό όμως στην τελική μας βοήθησε. Το ότι δεν είχαμε περιθώριο για μια κακή εμφάνιση, επειδή αυτό σήμαινε αυτόματος αποκλεισμός, μας βοήθησε να προσηλωθούμε πλήρως για τον στόχο που είχαμε και να παθιαστούμε ακόμα περισσότερο. Πριν από τα πλέι οφ αποφασίσαμε ότι θα κάνουμε 3 σερί νίκες, θα πάμε στον τελικό και θα πετύχουμε την άνοδο.

- Προσωπικά, ήσουν εξαιρετική. Στον τελικό έπαιξες αν και ερχόμενη από τραυματισμό. Το ήθελες πολύ όπως φάνηκε!

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Πυλαία έπαθα ένα βαρύ διάστρεμμα 2ου βαθμού το οποίο ήθελε τουλάχιστον 1,5 μήνα εκτός. Ευτυχώς για εμάς τις επόμενες δυο εβδομάδες ο αντίπαλός μας (σ. Ιωάννινα ΣΚ) δεν ήταν τόσο απαιτητικός και μετά από πολλές συζητήσεις με τον γιατρό της ομάδας και τον προπονητή μου αποφασίσαμε για αυτές τις δυο εβδομάδες να κάνω θεραπείες, ώστε να βρίσκεται το πόδι μου σε όσο καλύτερη κατάσταση γίνεται για τον τελικό. Την νίκη στον τελικό την ήθελα πολύ διότι είχα δώσει το λόγο μου στην Λίνα και συνεπώς όταν θες κάτι τόσο πολύ, ξεχνάς το που πονάς και επικεντρώνεσαι στο στόχο που έχεις. Αυτό έκανα και εγώ.

- Μέτρησε και η εμπειρία σου απ' τους αρκετούς τελικούς που έχεις παίξει στα πρωταθλήματα ΕΣΚΑ-ΕΣΚΑΝΑ, στα Πανελλήνια και στο Παγκόσμιο σχολικό;

Σίγουρα μέτρησε, γιατί πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, μπορούσα να διαχειριστώ το όλο κλίμα που επικρατούσε, που όλοι λέγανε ότι θα νικούσε ο Άρης άνετα στον τελικό. Μπορούσα να φιλτράρω αυτά που λεγόντουσαν και να περάσω στις συμπαίκτριες μου ότι δεν θα έπρεπε να τους προκαλούν άγχος όλα αυτά αλλά να τους δοθεί μεγαλύτερο κίνητρο διότι πρέπει να καταλάβουν ότι όλα αυτά ειπώνονται από κακία και ανασφάλεια των άλλων. Με άλλα λόγια θεωρώ ότι τα λέγανε για να μας υποτιμήσουν και να δημιουργήσουν άγχος στην ομάδα μου. Όπως είδατε μας ήταν παντελώς αδιάφορα όλα και δώσαμε την απάντησή μας στο παρκέ.

- Και τώρα ποιο το επόμενο βήμα; Με τον Ηρακλή στην Α1;

Ακόμα δεν έχω μιλήσει με την διοίκηση αλλά το μόνο που με κρατούσε στην Αθήνα ήταν η σχολή μου και τον Ιούνιο ξεμπερδεύω. Συνεπώς είμαι ανοιχτή για κάποια πρόταση. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στους οπαδούς μας που ήταν δίπλα μας, μας στήριξαν και έδωσαν μάθημα πολιτισμού και χαρακτήρα σε τόσο κρίσιμο ματς που κρίθηκε η άνοδος. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν ανατριχιαστική και ανάλογη του Ηρακλή, μιας μεγάλης ιστορικής ομάδας. Τέλος, να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ομάδα του Άρη αλλά και στους οπαδούς τους που φέρθηκαν άψογα καθόλη την διάρκεια του ματς.