Ολυμπιακός: Η... επόμενη μέρα για τις πρωταθλήτριες

Αναζητείται επειγόντως «συμπαίκτης» καθώς μόνος του ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί - Η προεργασία πάντως για τη νέα σεζόν ξεκίνησε

Ολυμπιακός: Η... επόμενη μέρα για τις πρωταθλήτριες

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα είναι στο μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» κράτησαν τα πρωτεία στην Ελλάδα και στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η παραμονή στην κορυφή. Το «αγκάθι» είναι το οικονομικό. Ο βασικός χρηματοδότης του τμήματος τα τελευταία χρόνια, Γιώργος Λεριώτης δεν πρόκειται να συνεχίσει, κι όπως καταλαβαίνουμε αναζητείται «συμπαίκτης». Μόνος του ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Για την ώρα έτσι παραμένει άγνωστο το μπάτζετ της νέας σεζόν, όπως και το αν θα μπει ξανά στη διαδικασία να παίξει στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός.

Το θέμα του γηπέδου είναι κομβικό, επιθυμία όλων είναι το Παπαστράτειο να αποτελέσει το «σπίτι» της ομάδας, αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να είναι έτοιμο.

Η προεργασία πάντως για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει στο λιμάνι. Ο Θάνος Νίκλας προορίζεται για πρώτος προπονητής και πάλι, ενώ όσον αφορά το ρόστερ διακαής πόθος είναι η παραμονή της Μέγκαν Γκούσταφσον. Το κασέ της είναι «τσουχτερό» (το συμβόλαιό της το είχε καλύψει ο Λεριώτης) και θα χρειαστεί βοήθεια για να την κρατήσει ο Ολυμπιακός. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ΕΟΚ έχουν γίνει σκέψεις να προσφερθεί ελληνικό διαβατήριο στην Αμερικανίδα, ώστε να αποκτήσει ένα …υπερόπλο η Εθνική μας, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, κι εφόσον γίνει κοινοτική η Μέγκαν, τότε θα ανέβει κι άλλο η αξία της.

Από κει και πέρα, δεν τίθεται θέμα αποχώρησης της αρχηγού Εβίνας Σταμάτη, ενώ συνεχίζουν και οι Σπυριδοπούλου, Δίελα. Λογικά θα μείνει και η Νικολοπούλου (το συμβόλαιό της λήγει), ενώ λίγο πιο δύσκολη είναι η περίπτωση της Σταμολάμπρου (μπορεί να φύγει για το εξωτερικό). Ερωτηματικό και το μέλλον της Αγιούσο που ήταν καθοριστική στους τελικούς.

Μεταγραφικά, ο Ολυμπιακός κινείται για την απόκτηση της Χριστινάκη που δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Από τον ΠΑΟ μπορεί να έρθει πίσω και η Αλεξανδρή, μετά τον ερχομό της Καρακασίδου στις «πράσινες». Της Παυλοπούλου φαντάζει δύσκολο.

Στο ραντάρ του Ολυμπιακού είναι επίσης η Καρλάφτη, η Στούπα και η Κολλάτου.