Ανακοίνωση Παναθηναϊκού για τη διαιτησία: «Μιλάμε πλέον για αλλοίωση πρωταθλήματος»

Ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία στο μπάσκετ γυναικών.

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού για τη διαιτησία: «Μιλάμε πλέον για αλλοίωση πρωταθλήματος»

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού που κάνει λόγο για αλλοίωση πρωταθλήματος.

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τα όσα διαδραματίζονται στον χώρο του μπάσκετ και τη διαιτησία.

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε τις αναρτήσεις του διαιτητή Αλέξανδρου Ζιώγα στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Το μένος του κατά του Παναθηναϊκού αλλά και άλλων ομάδων με γνώμονα την οπαδική του ταυτότητα ξεπερνάει κατά πολύ αυτά που γνωρίζαμε ως τώρα.

Προφανώς, η συντριπτική πλειοψηφία των διαιτητών (όπως και των αθλητών-τριών) σε όλα τα αθλήματα υποστήριζαν ή υποστηρίζουν κάποια ομάδα καθώς προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού και αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό.

Από τη στιγμή όμως που οι διαιτητές μετατρέπονται σε εν δυνάμει οπαδούς τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο για εμάς ως Σύλλογο, αλλά ως κοινωνία γενικότερα.

Καλούμε άμεσα τον διαιτητή Αλέξανδρο Ζιώγα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς προς τον Παναθηναϊκό αλλά και τις άλλες ομάδες, καθώς αν αυτά είναι τα πρότυπα που εκφράζει ένας διαιτητής τότε τι μπορούμε να ζητήσουμε από το φίλαθλο κοινό.

Απαιτούμε από την ΚΕΔ να διαγράψει τον συγκεκριμένο διαιτητή από τις λίστες καθώς το κόμπλεξ του είναι απύθμενο. Απαιτούμε επίσης την παραίτηση όλων όσων έχουν ευθύνη για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Ζητάμε από την ΕΟΚ την παραδειγματική τιμωρία αλλά και την πάταξη παρόμοιων φαινομένων που πυροδοτούν την κατάσταση και σίγουρα δεν τιμούν την ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός όπως και άλλες ομάδες αφιερώνουν χρόνο, χρήμα και resources για να συμμετέχει η γυναικεία ομάδα μπάσκετ στο πρωτάθλημα της Α1 και όχι για να λαμβάνει μέρος σε μια τέτοια φαρσοκωμωδία. Μιλάμε πλέον για αλλοίωση πρωταθλήματος κι όχι για διαιτητικά λάθη».