Ολυμπιακός: Το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός των τόσων προβλημάτων, «σκούπισε» τον Παναθηναϊκό στους τελικούς της Α1 Γυναικών!

Ολυμπιακός: Το πιο μάγκικο πρωτάθλημα!

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού απέδειξαν πως παραμένουν τα αφεντικά στο ελληνικό μπάσκετ γυναικών. Σε μια …περίεργη χρονιά για το τμήμα, με ατυχίες, τραυματισμούς, απανωτές ήττες στην Ευρωλίγκα, τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και την απομάκρυνση του Ζίμπαρτς, οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν καρδιά στους τελικούς και …σκούπισαν τον Παναθηναϊκό!

Θα το χαρακτηρίζαμε εμείς αυτό, το πιο αντρίκειο πρωτάθλημα, κι ας μιλάμε για γυναίκες. Οι αθλήτριες του Ολυμπιακού δεν λύγισαν από τα προβλήματα και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, τη στιγμή που έπρεπε. Αντίθετα οι «πράσινες» στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν έδειξαν να μην το πιστεύουν. Όταν χάνεις διαφορές σε δύο κολλητά ματς, κάτι σημαίνει. Και η απουσία της Ριντ (όσο σπουδαία παίκτρια κι αν είναι) δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Και ο Ολυμπιακός είχε την απουσία της αρχηγού του, Σταμάτη, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι είχε χάσει από νωρίς και την Στραουτμάνε που προοριζόταν για πρωταγωνίστρια. Οι δικαιολογίες είναι για τους «μικρούς».

Ο κρυφός άσος του Ολυμπιακού άκουγε στο όνομα του Θάνου Νίκλα. Ο ταλαντούχος Έλληνας προπονητής πήρε το «τιμόνι» από τον Ζίμπαρτς και έδειξε να αντέχει το βάρος. Στους τελικούς πήρε την …ταυτότητα της σαφώς εμπειρότερης Καπογιάννη. Είχε τις απαντήσεις σε κάθε τι. Πήγε με σφιχτό ροτέισον, ούτως ή άλλως το ρόστερ του Ολυμπιακού ήταν περιορισμένο. Έδωσε μπάλες στην Αγιούσο και αυτή τον δικαίωσε με μεγάλες εμφανίσεις.

Φυσικά, ηγέτιδα του Ολυμπιακού η Μέγκαν Γκούσταφσον. Τυχεροί που την θαυμάσαμε από κοντά, στα δύσκολα έπαιζε …μόνη της τον Παναθηναϊκό. Πολύ μεγάλη παίκτρια, μακάρι να την έχει και του χρόνου ο Ολυμπιακός, αλλά μάλλον δύσκολο.

Γενικώς, το τμήμα είναι μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ο Ερασιτέχνης καλείται να πάρει αποφάσεις για το μπάσκετ γυναικών. Με τόσες κούπες πάντως, είναι από τα πιο επιτυχημένα τμήματα και θεωρούμε ότι αξίζει να συνεχιστεί η προσπάθεια.