Ολυμπιακός: Η μεταμόρφωση και η ζώνη που έπνιξε τον Παναθηναϊκό

Αγκαλιά με τον τίτλο στην Α1 Μπάσκετ βρίσκεται η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού μετά τον θρίαμβο με σκορ 66-60 στο κλειστό της Λεωφόρου επί του Παναθηναϊκού.

Ολυμπιακός: Η μεταμόρφωση και η ζώνη που έπνιξε τον Παναθηναϊκό

Οι ερυθρόλευκες επέστρεψαν από το -12 (41-29), που βρέθηκαν να χάνουν στην τρίτη περίοδο, προηγούνται πλέον 3-1 στις νίκες και θέλουν ακόμα μία για να φτάσουν στην κατάκτηση του 7ου πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Ο θρίαμβος στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» έχει διπλή σημασία για τα κορίτσια του Θάνου Νίκλα, καθώς πέρα από το γεγονός ότι είναι ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου, ο Ολυμπιακός -πέρα από τον Παναθηναϊκό- είχε να αντιμετωπίσει και τον... άθλιο Ολυμπιακό της πρώτης περιόδου. Οι ερυθρόλευκες στα πρώτα 10 λεπτά, είχαν μόλις ένα εύστοχο σουτ (το τρίποντο με το οποίο προηγήθηκαν 0-3) και δύο βολές, μετρώντας 0/11 δίποντα!

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, άρχισε να γυρίζει ο διακόπτης... Χάρη στα ντράιβ της Αγιούσο και την... σταθερή αξία της Γκούσταφσον, άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά και να βρίσκεται σε επαφή με το σκορ (33-27 ημίχρονο).

Στην 3η περίοδο, οι πράσινες έκαναν θραύση στο πικ εν ρολ, με την Πότερ να σκοράρει ακατάπαυστα και την διαφορά να φτάνει στο +12 για την ομάδα της Καπογιάννη (41-29). Στο σημείο εκείνο η άμυνα ζώνης του Θάνου Νίκλα... έπνιξε τον Παναθηναϊκό και τον κράτησαν χωρίς σκορ για περισσότερα από 4 αγωνιστικά λεπτά. Οι ερυθρόλευκες μείωσαν στον πόντο (49-48) και 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, πήραν προβάδισμα μετά το 0-3 στο 2'!

Η Χαιριστανίδου, που ήρθε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού έδινε λύσεις στην επίθεση (6 πόντους με 3/3 δίποντα), αλλά οι Μέγκαν Γκούσταφσον και Αγγελική Νικολοπούλου, έβαλαν τα μεγάλα καλάθια, που οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε έναν ανέλπιστο -όπως εξελισσόταν το παιχνίδι- θρίαμβο.

Ο τρίτος τελικός που θα έχει... ερυθρόλευκη στέψη ή παράταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (2/4 - 14:00) και ο Ολυμπιακός ξέρει ότι ο Παναθηναϊκός θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του, όπως έκανε ο ίδιος στη Λεωφόρο...