Ολυμπιακός - Εσπερίδες 106-64: Χαλαρά στους τελικούς!

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τις Εσπερίδες με 106-64 και κάνοντας το 3-0 πέρασε στους τελικούς της Α1 γυναικών 

Ολυμπιακός - Εσπερίδες 106-64: Χαλαρά στους τελικούς!

Τζάμπολ στα πλέι οφ της Α1 γυναικών και ο Ολυμπιακός άνετα νίκησε στο ΣΕΦ 106-64 τις Εσπερίδες και κάνοντας το 3-0 (το 2-0 απ΄ την κανονική περίοδο) προκρίθηκε για άλλη μια χρονιά στους τελικούς! Οι «ερυθρόλευκες» περιμένουν πλέον τον αντίπαλό τους που θα προκύψει απ΄ το ζευγάρι Παναθηναϊκού – Ελευθερίας Μοσχάτου.

Η Μέγκαν Γκούσταφσον είχε 33 πόντους, εκ των οποίων οι 31 στο α’ μέρος! Η Σταμολάμπρου πρόσθεσε 26 και 17 η Σουκ. Για την ομάδα της Καλλιθέας 30π. είχε η Γούλφολκ.

Διαιτητές: Αναστασίου-Γρίβα-Μαρτινάκος
Δεκάλεπτα: 20-18, 48-37, 74-54, 106-64
Ολυμπιακός (Νίκλας): Σταμολάμπρου 26(2), Σταμάτη 10(2), Αγιούσο 2 (8ασ.), Σπυριδοπούλου 4 (7ρ.), Σύρρα 3, Γκούσταφσον 33 (8ρ.), Νικολοπούλου (7ασ.), Δίελα 6, Χουγκάζ, Γκουζέλου, Αυτζή 5(1τρ., 4κλ.), Σουκ 17 (8ρ.).
Εσπερίδες (Σόφτσης): Στολίγκα 2, Τσούρντου, Γασπαράτου 4, Πρίφτη 7(1τρ., 9ρ.), Κορρέ, Μπενέκη 4, Μαργέλου 6, Κασάπογλου (6ασ.), Χίγκινς 11(1τρ., 4κλ.), Γούλφολκ 30(3τρ., 7ρ.).

Δηλώσεις:

Θάνος Νίκλας: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια για το δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο, είχαμε κάποια αμυντικά προβλήματα, αφήσαμε τις Εσπερίδες να σκοράρουν αρκετά και εύκολα καλάθια, στην επίθεση δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο θέμα, είχαμε αβαντάζ κάτω από το καλάθι και το εκμεταλλευτήκαμε στο 100%. Σίγουρα, πρέπει να διορθώσουμε κάποια αμυντικά κομμάτια, να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα το παιχνίδι. Πλέον, είμαστε στους τελικούς, επικεντρωνόμαστε εκεί, έχουμε μία βδομάδα μπροστά μας για να δουλέψουμε. Έχω πει, ότι αυτή ομάδα έχει πάρα πολλές δυνατότητες, καμιά φορά αδικεί τον εαυτό της, όμως στο κρίσιμο σημείο θα παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι, για να πάρουμε τον τίτλο».

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Είμαστε, πλέον, στην τελική ευθεία. Το πρωτάθλημα, όπως μας λέει και ο κόουτς, δεν είναι ένα σπριντ, είναι ένας μαραθώνιος, τώρα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Σήμερα, στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχαμε πει να περιορίσουμε μια παίκτρια των Εσπερίδων, δυστυχώς επιτρέψαμε να έχει 21 πόντους (σ. Γούλφολκ), επομένως και η ατομική και η ομαδική μας άμυνα δεν λειτούργησε τόσο καλά. Στην επίθεση γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλά ατού, πλουραλισμό, άτομα που μπορούν να βάλουν την μπάλα εύκολα στο καλάθι. Στο δεύτερο ημίχρονο, βελτιώσαμε την άμυνά μας, άνοιξε η διαφορά, τρέξαμε πολύ, είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε, να σκοράρουμε στο τρανζίσιον. Πλέον, στρέφουμε την προσοχή μας στους τελικούς και στο βασικό μας στόχο».