Ολυμπιακός: Η Media Day των νταμπλούχων Ελλάδας

Τι δήλωσαν ο Μάρτινς Ζίμπαρτς και οι αθλήτριες της ομάδας μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού 

Ολυμπιακός: Η Media Day των νταμπλούχων Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (7/10) στην αίθουσα 5 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας η Media Day της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού. Οι νταμπλούχες Ελλάδας μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δίνοντας το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, καθώς και για την πρόκριση στη φάση των ομίλων της Euroleague. Παράλληλα με τη Media Day, πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ και η επίσημη φωτογράφηση των «ερυθρόλευκων» για τη σεζόν 2022-23.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή και των αθλητριών του Θρύλου:

Μάρτινς Ζίμπαρτς: «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δυνατά, με την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου, συνεχίζουμε αυτή την εβδομάδα με την έναρξη του πρωταθλήματος και τη νέα εβδομάδα έχουμε τους δυο αγώνες για την πρόκρισή μας στους ομίλους της Euroleague. Θέλουμε να κατακτήσουμε τους δυο τίτλους στην Ελλάδα και αυτή την περίοδο. Μέσα από τις προπονήσεις, θα προσπαθήσουμε να παρατάξουμε την πλέον δυνατή πεντάδα σε κάθε αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Φέτος, από τις τέσσερις ξένες παίκτριες που έχουμε στη διάθεση μας, σε κάθε αγώνα θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνίζονται οι τρεις. Θεωρώ, πως αποτελεί πρόβλημα, θα ήθελα να έχω μια μόνιμη πεντάδα για τους αγώνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Δεν έχω δει ακόμα τις υπόλοιπες ομάδες, ο στόχος μου είναι να μην χάσουμε το στυλ μας. Έχουμε χρόνο να βελτιωθούμε, θα προσπαθήσω να δουλέψω πάνω στη ταχύτητα, προς το παρόν όμως επικεντρωνόμαστε στον αγώνα πρωταθλήματος της Κυριακής. Βασικό μας στοιχείο, θα είναι η άμυνα. Ο κόσμος μας, μας υποστηρίζει, τον θέλουμε κοντά μας και τη φετινή σεζόν».

Εβίνα Σταμάτη: «Εύχομαι, αρχικά, όλοι να έχουμε την υγεία μας. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τα κεκτημένα, πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας δηλαδή. Στην Ευρώπη την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε τους δυο αγώνες για την πρόκρισή μας στους ομίλους της Euroleague. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε να πάρουμε τη πρόκριση, θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Είμαστε όλες παρούσες στην προπόνηση, υπάρχει απαρτία, σίγουρα είναι μικρό το διάστημα που συμβαίνει αυτό, σίγουρα όμως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, που θα βελτιωθεί σε βάθος χρόνου. Στην ομάδα, όμως, υπάρχει χημεία. Από την περσινή χρονιά, μου έχει μείνει ότι εκπληρώσαμε απόλυτα τους στόχους της ομάδας, η πορεία στην Ευρώπη ήταν πάρα πολύ αξιόλογη, φέτος είναι μια νέα δύσκολη χρονιά-πρόκληση για εμάς, που είναι στο χέρι μας να την κάνουμε πολύ ενδιαφέρουσα. Είμαστε ευλογημένες όλες οι παίκτριες που έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε στη καλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης και πιστεύω, πως δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Δεδομένου πως θα παίζουμε δυο παιχνίδια κάθε εβδομάδα, είναι θέμα των προπονητών οι παίκτριες που θα επιλέγουν, έχει να κάνει και με το ροτέισιον από το σταφ».

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Μια νέα περίοδος για εμάς, η αρχή ήταν πολύ καλή, καθώς νικήσαμε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, για το Κύπελλο. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένες για αυτό που έρχεται. Πρώτος στόχος μας είναι σίγουρα η πρόκριση στην Euroleague. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κοιτάζει πάντα την κορυφή, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου που έχουμε θέσει σαν στόχο. Παραμονές των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων, δεν είμαστε έτοιμες 100%, έχει περάσει μόλις ένας μήνας προετοιμασίας, θα προσπαθήσουμε όμως να βρεθούμε στο 100% που μπορούμε. Δεν έχουν αλλάξει πολλά από την περσινή χρονιά, ο κόουτς είναι ο ίδιος, όπως και ο βασικός κορμός των Ελληνίδων παικτριών, αυτό που ζητάει είναι η πολύ πιεστική άμυνα και διάρκεια για 40 λεπτά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη χημεία και τη σύσταση μιας ομάδας να παραμένει ο βασικός κορμός με κορίτσια που βρίσκονται 5-6 χρόνια στην ομάδα και άλλες που ανανέωσαν το συμβόλαιό τους. Με κάποιες γνωριζόμαστε με κλειστά μάτια μέσα στο παιχνίδια και αυτό βοηθάει πολύ, καθώς δίνει λύσεις στον κόουτς. Το γεγονός ότι από τις τέσσερις ξένες παίκτριες θα παίζουν οι τρεις, θεωρώ πως τον Ολυμπιακό τον βοηθάει, δεν βοηθάει, όμως, γενικότερα το μπάσκετ. Όταν ο κόσμος στηρίζει την ομάδα, προσφέρει μια έξτρα ώθηση, περιμένουμε να τους δούμε σε όλα τα παιχνίδια, είναι μια μεγάλη σεζόν και θα χρειαστούμε τη στήριξη τους».

Αγγελική Νικολοπούλου: «Ο στόχος μας είναι στο τέλος της χρονιάς να έχουμε κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο και να έχουμε κάνει μια πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη. Οι ξένες μας φέτος ενσωματώθηκαν λίγο πιο αργά, ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τα πατήματα μας, και τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο, θα είμαστε όμως καλά και έτσι όπως πρέπει. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί κάθε χρονιά να διατηρεί αυτό το κορμό αναλλοίωτο και να χτίζει πάνω σε αυτόν. Για κάθε παίκτρια του Ολυμπιακού, η ομάδα είναι μια οικογένεια και για αυτό παλεύουμε κάθε χρονιά. Χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας, έχουμε δει τι ώθηση μπορεί να μας δώσει και τον θέλουμε σε κάθε παιχνίδι».

Άννα Σπυριδοπούλου: «Θεωρώ, πως η νέα χρονιά θα μας βρει πολύ καλύτερες. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ, έχουμε κρατήσει τον κορμό από τις Ελληνίδες, και έχει γίνει μια πολύ καλή προσθήκη τεσσάρων ξένων παικτριών. Ξεκινάμε με τον πρώτο μας στόχο να μπούμε στους ομίλους της Euroleague, έχουμε δυο δύσκολα παιχνίδια, προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και θεωρώ, πως θα τα καταφέρουμε. Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν δείξαμε τόσο καλή εικόνα, παρόλα αυτά νικήσαμε και προκριθήκαμε. Θέλουμε λίγο χρόνο ακόμα, είναι λογικό αλλά μέρα με τη μέρα θα είμαστε όλο και καλύτερες. Οι νέες παίκτριες έχουν προσαρμοστεί, έχουν πιάσει τη φιλοσοφία του προπονητή και όλες μαζί, έχουμε μια πολύ καλή χημεία».

Μέγκαν Γκούσταφσον: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτή τη σεζόν. Θα είναι ενδιαφέρουσα χρονιά. Ο σύλλογος με υποδέχθηκε πολύ όμορφα, είμαι πολύ ικανοποιημένη και περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα την Κυριακή και στη συνέχεια, έχουμε την Ευρώπη. Μου αρέσει το ελληνικό μπάσκετ, υπάρχει ταχύτητα στις πλέι μέικερ. Στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ, οι συμπαίκτριες μου με βοήθησαν πολύ, για αυτό έπαιξα τόσο καλά, θέλω να συνεχίσουμε έτσι. Είμαστε έτοιμες νομίζω, επικεντρωνόμαστε στην άμυνα, θα τα πάμε πολύ καλά! Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, είναι πολύ όμορφα, είχα έρθει και πέρυσι τον Νοέμβριο. Μου αρέσει η πόλη, η χώρα. Έχω ακούσει για τον κόσμο του Ολυμπιακού, περιμένω τη στήριξη τους στα παιχνίδια».

Ντίγκνα Στραουτμάνε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, στον Ολυμπιακό, σε έναν εξαιρετικό σύλλογο. Έχουμε μία καταπληκτική ομάδα, με καταπληκτικό σταφ. Είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε τα ματς του πρωταθλήματος, ετοιμαζόμαστε και για τα ματς της Ευρώπης, τα προκριματικά της Euroleague και ελπίζω, ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να παίζουμε επιθετικά, να έχουμε καλή άμυνα και πραγματικά, θα πω ξανά, ότι είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ».