Ολυμπιακός: Το απόλυτο αφεντικό στο μπάσκετ γυναικών - Δίψα για διάκριση και στην Ευρώπη (pics)

O Ολυμπιακός επέστρεψε στον θρόνο του στο μπάσκετ γυναικών και πλέον θέλει να κάνει κάτι καλό και στην Ευρώπη

Ολυμπιακός: Το απόλυτο αφεντικό στο μπάσκετ γυναικών - Δίψα για διάκριση και στην Ευρώπη (pics)

Μια μικρή παρένθεση αποδείχτηκε το περσινό, καθώς ο Ολυμπιακός πεισμωμένος επέστρεψε στην κορυφή φέτος, κάνοντας το νταμπλ στο μπάσκετ γυναικών! Ο σύλλογος του Πειραιά έφτασε τους 11 τίτλους από την επαναλειτουργία του τμήματος (6 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα) και είναι πλέον πίσω μόνο από τον Σπόρτιγκ (24 τρόπαια). Στον Παναθηναϊκό μπορεί να είχε ανοίξει η όρεξη μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε φέτος πως είναι καλύτερος, κερδίζοντάς τον 5 φορές (τέσσερις στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο).

Οι «ερυθρόλευκες» αφού το …έκαψαν το βράδυ της Κυριακής στον Νίκο Βέρτη, την Τρίτη θα το γιορτάσουν και με τον κόσμο στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ (ώρα 18.30).

Όσο για την επόμενη μέρα; Ο πήχης δεν πρόκειται να πέσει στο τμήμα. Ο Γιώργος Λεριώτης έχει επαναδραστηριοποιηθεί και μαζί με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στην κορυφή ο Ολυμπιακός. Στο λιμάνι θέλουν και κάτι καλό στην Ευρώπη και θα επιδιωχτεί η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Προπονητής αναμένεται να παραμείνει ο Μάρτινς Ζίμπαρτς, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά. Εάν τώρα επέλθει διαφωνία σε ζητήματα σχεδιασμού, τότε το πιθανότερο είναι να γίνει πρώτη η Στέλλα Καλτσίδου. Η λογική πάντως λέει ότι θα συνεχίσει ο Λετονός.

Όσον αφορά το ρόστερ, κύριο μέλημα είναι η διατήρηση του βασικού κορμού, με ορισμένες πινελιές. Σταμάτη και Νικολοπούλου δεν το κουνάνε, με ερωτηματικό τη Σπυριδοπούλου. Εννοείται ότι όλοι θέλουν και τη Σταμολάμπρου, το θέμα είναι τι θα θελήσει και η ίδια να πράξει (εξωτερικό;). Μένουν οι Δίελα και Βαμβακά. Λογικά και η Αλεξανδρή. Απ΄ τις ξένες επιθυμία είναι η παραμονή κύρια της Βίτολα αλλά και της Πλουφ. Μεταγραφικά, θα ακουστούν σίγουρα οι Παυλοπούλου και Σωτηρίου. Η δεύτερη μάλλον ωστόσο θα πάει στον Παναθηναϊκό.