Εσπερίδες - Ολυμπιακός 69-84: Αγχώθηκαν αλλά έκαναν το «8 στα 8»

Δύσκολα ο Ολυμπιακός νίκησε στην Καλλιθέα τις Εσπερίδες με 84-69 για την 11η αγωνιστική της Α1 γυναικών

Εσπερίδες - Ολυμπιακός 69-84: Αγχώθηκαν αλλά έκαναν το «8 στα 8»

Με μια δύσκολη νίκη ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη δράση, μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό. Οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν στην Καλλιθέα 84-69 τις Εσπερίδες και έκαναν το «8 στα 8» στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Η Σταμολάμπρου σούπερ για τον Ολυμπιακό με 30 πόντους.

Οι «ερυθρόλευκες» φανερά επηρεασμένες απ΄ την αγωνιστική απραξία, βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από νωρίς. Οι Εσπερίδες ήταν καλύτερες και έκλεισαν την α΄ περίοδο στο +11 (24-13). Οι γηπεδούχες πήγαν και στο +15 (30-15), για να έρθει εκεί η αντεπίθεση των κοριτσιών του Ολυμπιακού (33-30). Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις Εσπερίδες μπροστά με 40-36. Πότερ και Μπάραμαν εξαιρετικές (από 15π. η καθεμία). Για τον Ολυμπιακό 13π. είχε η Σταμολάμπρου.

Το προσπέρασμα για τις «ερυθρόλευκες» ήρθε στην επανάληψη, με καλάθι της Χάμπλιν (46-47). Τα κορίτσια του Ολυμπιακού βρήκαν ρυθμό και κατάφεραν να ξεφύγουν με 51-59. Οι Εσπερίδες ωστόσο δεν τα παράτησαν και έκαναν το 61-63. Ο Ολυμπιακός όμως έδειξε και πάλι χαρακτήρα και αποσπάστηκε με 61-71. Οι γηπεδούχες δεν μπορούσαν πια άλλο και ο Θρύλος πήρε τη νίκη με 69-84.

* Με τον Ολυμπιακό δεν έπαιξαν Σταμάτη, Πλουφ και Τόλφρι.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 40-36, 55-63, 69-84

Διαιτητές: Μαγκλογιάννης-Ουσταμπασίδης-Μαρτινάκος

Εσπερίδες (Νανάκος): Καμμένου, Γασπαράτου, Πότερ 24 (7ρ., 6κλ.), Πατεράκη 4, Μπενέκη 2, Ζούμπατς, Βιντσιλαίου 11 (2), Κασάπογλου 5(1), Μπάραμαν 23(4τρ., 5ασ.).
Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Σταμολάμπρου 30(3), Αλεξανδρή 4 (5ασ.), Σπυριδοπούλου 4(1), Σύρρα 2, Νικολοπούλου 11(1τρ., 6ασ.), Δίελα 8(2), Βαμβακά, Βίτολα 11 (12ρ.), Χάμπλιν 14 (11ρ.).

Μάρτινς Ζίμπαρτς: «Ήταν ένα δύσκολο ματς, όπως το περιμέναμε. Δεν παίζαμε τόσο καιρό, πολλές αθλήτριες επέστρεψαν μετά από κορονοϊό και με αυτή την κατάσταση δεν μπορούσαμε να κάνουμε σωστά προπόνηση. Ξέραμε, ότι οι Εσπερίδες έχουν καλές παίκτριες και πραγματικά, έπαιξαν πολύ καλά και τις σέβομαι για αυτό. Στο πρώτο ημίχρονο μείναμε 15 πόντους πίσω και χρειαζόμασταν κάτι, να δείξουμε χαρακτήρα και αυτό κάναμε και κερδίσαμε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο παίξαμε πολύ, πολύ καλύτερα. Προχωράμε βήμα-βήμα, θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε και για την Ευρώπη, θέλουμε να συνεχίσουμε στον επόμενο γύρο, θα παλέψουμε, δεν το βάζουμε κάτω, όπως και κόντρα στην Νεσίμπε».

Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Αρχικά, θέλω να πω, ότι η νίκη είναι αφιερωμένη στα θύματα της Θύρας 7. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί τίποτα τέτοιο παρόμοιο, για καμία ομάδα. Από κει και πέρα, η ομάδα μας δυστυχώς δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε. Δεν θέλω να το πω σαν δικαιολογία, αλλά απουσίαζαν αρκετά άτομα. Η ομάδα πέρασε τον κορονοϊό και αυτό δυστυχώς μας αποδιοργάνωσε λίγο. Κάναμε όλες μαζί δύο προπονήσεις και είναι δύσκολο μετά από τόσες μέρες αποχής, να γυρίσεις και να παίξεις κατευθείαν. Παρόλα αυτά, θέλω να δώσω τα εύσημα στις συμπαίκτριες μου, γιατί στην αρχή ήμασταν πίσω με 15 πόντους, ωστόσο ανασυνταχθήκαμε, πήγαμε στα αποδυτήρια και είπαμε τι πρέπει να κάνουμε σωστό και να ξεχάσουμε το πρώτο ημίχρονο. Τα εύσημα για το πρόσωπο που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η συνέχεια είναι δύσκολη, τα κεφάλια μέσα, να επιστρέψουν όλα τα κορίτσια με μεγάλη θέληση για τον Ολυμπιακό».