Α1 μπάσκετ γυναικών: Στον ΠΑΟΚ η Κινόνες

Την απόκτηση της Ισάλις Κινόνες ανακοίνωσε το τμήμα μπάσκετ γυναικών του ΠΑΟΚ. Διαβάστε ποια είναι η 24χρονη Πορτορικανή αθλήτρια που θα φορέσει τη φανέλα του «Δικεφάλου».

Α1 μπάσκετ γυναικών: Στον ΠΑΟΚ η Κινόνες

Ένα νέο μέλος έχει η οικογένεια του τμήματος μπάσκετ γυναικών του ΠΑΟΚ, αφού η Ισάλις Κινόνες εντάχθηκε στις τάξεις του συλλόγου, όπως ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης αργά το βράδυ της Τρίτης (9/11).

Η γεννημένη στις 23/10/1997 στην Καλιφόρνια Κινόνες αγωνίζεται ως φόργουορντ με ύψος 1,90 μέτρα και έχει πορτορικανή υπηκοότητα.

Η 24χρονη αθλήτρια, όπως αναφέρει η ενημερωτική ανακοίνωση του «Δικεφάλου του Βορρά», «αποφοίτησε από το Dartmouth, καταγράφοντας στη Senior Season της κατά μέσο όρο 14 πόντους, 6,3 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 1,3 κλεψίματα, με 39,2% στα τρίποντα, 45,3% στα δίποντα και 75% στις βολές.

Στο επαγγελματικό της ξεκίνημα αγωνίστηκε στη Γαλλία για λογαριασμό της Tarbes, καταγράφοντας συμμετοχές και στο Eurocup. Κατά μέσο όρο η Isalys Quinones είχε καταγράψει 13,8 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 1,8 κλεψίματα, 15,5 ranking, 43,3% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα και 73,7% στις βολές».

Η Κινόνες έχει χριστεί διεθνής με την εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο, την οποία μάλιστα ως MVP του προολυμπιακού τουρνουά οδήγησε στο Τόκιο, για πρώτη φορά σε τουρνουά Ολυμπιακών Αγώνων στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ της νησιωτικής χώρας.

Για την έναρξη της συνεργασίας της με τον ΠΑΟΚ, η Ισάλις Κινόνες δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου (acpaok.gr): «Είμαι ενθουσιασμένη για αυτή τη νέα ευκαιρία στην καριέρα μου. Γνωρίζω πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και έρχομαι έτοιμη να δώσω τα πάντα για να γράψουμε μαζί νέες σελίδες στην ιστορία του συλλόγου. Τα λέμε σύντομα!».