Καπογιάννη: «Έχω περάσει από τον Ολυμπιακό, πέτυχα πράγματα εκεί» (vid)

Η Ελένη Καπογιάννη παραχώρησε συνέντευξη, μιλώντας για το πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, αλλά και για το παρελθόν της στον Ολυμπιακό.

Καπογιάννη: «Έχω περάσει από τον Ολυμπιακό, πέτυχα πράγματα εκεί» (vid)

Στην COSMOTE TV παραχώρησε συνέντευξη η Ελένη Καπογιάννη. Αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, αλλά και στο παρελθόν της στον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Έχω περάσει από τον Ολυμπιακό, έκανα τη δική μου διαδρομή, πέτυχα πράγματα εκεί. Από τότε όμως έχουν περάσει τρία χρόνια, πήγα στο εξωτερικό, γύρισα στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό. Δεν το βιώνω δηλαδή ως κάτι που αφορά το παρελθόν μου, αλλά ως μια μεγάλη μονομαχία μεταξύ δύο σπουδαίων ομάδων" είπε αρχικά και προσέθεσε: "Δεν γίνεται να κάνουμε την τρίχα, τριχιά. Υπάρχει η αργκό του αθλητισμού. Αν ο κάθε επιτήδιος θέλει να χρησιμοποιήσει για δική του προβολή, για να πυροδοτήσει ένα κλίμα, προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνη.

Έτσι, όπως θα μιλούσε κάθε προπονητής, μίλησα κι εγώ στην ομάδα μου. Δεν πιστεύω ότι ιστορικά έχει υπάρξει προπονητής που μιλάει στους παίκτες του με το "σεις" και με το "σας. Αλλά δεν βλέπω να γράφεται σωρεία άρθρων και να γίνονται καταγγελίες. Νομίζω ότι στα πιο ερασιτεχνικά αθλήματα υπάρχει πιο πρόσφορο έδαφος για τέτοια πράγματα. Εκεί θα πρέπει λίγο να θωρακιστεί κάπως, δεν ξέρω πώς ακριβώς".

Για το αν υπάρχει ρατσισμός με την έννοια να γίνουν αποδεκτές οι γυναίκες στον χώρο της προπονητικής: "Είναι αλήθεια αυτό. Παράλειψη δική μου, σίγουρα είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος, ακόμη και στο μπάσκετ γυναικών. Είναι πολύ δύσκολο για έναν παράγοντα ή αντίπαλο να αποδεχθεί τις γνώσεις ή την προσωπικότητα μιας γυναίκας. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει μια πολεμική παραπάνω. Θέλω να πιστεύω πως έστω με βήματα χελώνας, ανοίγουμε το μάτι και τον ορίζοντά μας. Το μπάσκετ είναι ένα, είτε είσαι άνδρας είτε είσαι γυναίκα".

Για τις αντιδικίες που υπάρχουν και την εκκρεμότητα των ενστάσεων: "Στο τέλος της ημέρας ο Παναθηναϊκός θα είναι δικαιωμένος, θα το γιορτάσουμε με την απονομή, όπως μας αρμόζει".

Για τα σχέδια για την επόμενη σεζόν: "Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεχίσω στην ομάδα. Έχουμε σύμπνοια με τη διοίκηση, ήταν εύκολο να έρθει η ανανέωση. Για το ρόστερ δεν ξέρω να πω κάτι. Για το μπάτζετ, έχουμε μια τάξη μεγέθους και σκέψεις. Τώρα πρέπει να γιορτάσουμε και μετά θα κάνουμε τον σχεδιασμό".