Ποιος πρώτος διαιτητής; Ό,τι πει ο τρίτος διαιτητής...

Τα παράλογα στην απόφαση της ΚΕΔ που δικαίωσε τον Παναθηναϊκό στην ένστασή του...

Ποιος πρώτος διαιτητής; Ό,τι πει ο τρίτος διαιτητής...

Και ξαφνικά μάθαμε ότι η άποψη του τρίτου διαιτητή είναι ισχυρότερη του πρώτου διαιτητή. Τόσα και τόσα έχουν δει τα ματάκια μας στην …παντοκρατορία του Γιώργου Βασιλακόπουλου στο ελληνικό μπάσκετ, ε, έπρεπε να το μάθουμε κι αυτό, τώρα στη δύση της παραγοντικής του καριέρας.

Με τόσες παρατυπίες όλα αυτά τα χρόνια, η ΚΕΔ ξαφνικά αποφάσισε να γίνει τυπική και να πάει με το γράμμα του νόμου. Υποστηρίζοντας ότι η πρώτη ρέφερι, Βάσω Τσαρούχα έπρεπε να ενημερώσει τη γραμματεία για την τελική της απόφαση (που ήταν ότι δεν μετράει το καλάθι της Ριντ) προτού πάει στο βίντεο για να δει την επίμαχη φάση.

Και θεωρώντας η ΚΕΔ, πως η τελική απόφαση της Τσαρούχα πάρθηκε μετά το βίντεο (έχει βλέπετε και μαντικές ικανότητες!) έβγαλε το πόρισμά της, πατώντας πάνω στην …αστραπιαία απόφαση του τρίτου διαιτητή, Αργύρη Καλδίρη. Σε μια τόσο δύσκολη φάση σε πραγματικό χρόνο, κρίθηκε πως ο Καλδίρης κατάλαβε αμέσως πως το καλάθι της Ριντ μετρούσε!

Αλήθεια, ο Κώστας Κορομηλάς που πήρε πάνω του την υπόθεση, έβγαλε άποψη για το αν ήταν έγκυρο ή όχι το καλάθι της Ριντ; Και γιατί δεν μας την είπε; Ή δεν μπήκε καν στη διαδικασία; Και αλήθεια, για να δικαιώσει τον Παναθηναϊκό στην ένστασή του, δεν χρησιμοποίησε κι αυτός τον μη εγκεκριμένο τεχνικό εξοπλισμό;

Και επειδή στην ΚΕΔ είναι τόσο μα τόσο τυπικοί, γιατί στο παρόμοιο περιστατικό που είχε συμβεί στον αγώνα των Τρικάλων με τη Ν. Κηφισιά για το πρωτάθλημα της Α2 το 2013, δεν είχαν διατάξει επανάληψη του αγώνα; Δεν είχαν συμβουλευτεί και τότε οι διαιτητές το βίντεο, ενώ δεν προβλεπόταν; Και με πρώτο διαιτητή τότε τον Ταβουλαρέα, νυν μέλος της ΚΕΔ… Όπου μας συμφέρει…