FIBA: Έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΟΚ

Τα συγχαρητήρια της FIBA δέχτηκε η ΕΟΚ για τη διοργάνωση της «φούσκας» στο Ηράκλειο για τα δύο ομίλους των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ Γυναικών.

FIBA: Έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΟΚ

Η ενημέρωση από την ΕΟΚ αναφέρει:

«Η αψεγάδιαστη διεξαγωγή των αγώνων για δύο προκριματικούς ομίλους του Ευρωμπάσκετ γυναικών 2021 στο Ηράκλειο Κρήτης στις δύσκολες συνθήκες που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω COVID-19 με το καθεστώς της «φούσκας», επιβεβαιώθηκε και από τις συγχαρητήριες επιστολές των αρμοδίων από τον ευρωπαϊκό τομέα της FIBA.

Ο εκτελεστικός διευθυντής Καμίλ Νόβακ απευθυνόμενος στους διοικούντες την ΕΟΚ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις προσπάθειες και την ολοκλήρωση ενός πολύ δύσκολου στόχου, λόγω των πολλαπλών περιορισμών που υπάρχουν στις μετακινήσεις και στη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

Επισήμανε ότι ήταν άριστη και η συνεργασία με τις αρχές της χώρας για την είσοδο και τη διαμονή των μελών των αποστολών από το εξωτερικό στη χώρα μας. Κατέληξε δε, με την διαπίστωση ότι η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία παρόλες τις δυσκολίες και ότι ανυπομονούν να φιλοξενηθούν και άλλες σημαντικές διοργανώσεις στη χώρα μας.

Ο επικεφαλής διοργανωτής εκ μέρους της FIBA για τους αγώνες στο Ηράκλειο, Μεράμπ Ρατισβίλι, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, μετέφερε τις άριστες εντυπώσεις των εκπροσώπων όλων των ομάδων που συμμετείχαν, αλλά και όλων των άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Χαρακτήρισε «απίστευτη» τη δουλειά που έγινε από τους ανθρώπους της ΕΟΚ και της τοπικής οργανωτικής επιτροπής, εξήρε την ετοιμότητά τους ανά πάσα στιγμή στο 24ωρο για να προλάβουν οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούσε να παρουσιαστεί σε αυτό το δύσκολο καθεστώς περιορισμών και απαγορεύσεων και κατέληξε ότι η διοργάνωση του Ηρακλείου μπορεί να θεωρηθεί ως το απόλυτα επιτυχημένο παράδειγμα για τέτοιους είδους διοργανώσεις».