Αθλήτριες του Ολυμπιακού: Έκκληση να μη διακοπεί το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

Η Εβίνα Σταμάτη, η Άννα Σπυριδοπούλου και η Αγγελική Νικολοπούλου του Ολυμπιακού χαρακτήρισαν καταστροφή τη διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών μπάσκετ.

Αθλήτριες του Ολυμπιακού: Έκκληση να μη διακοπεί το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών

Με αφορμή την αναμονή για τις οριστικές αποφάσεις που θα κρίνουν τις τύχες των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων, τρεις διεθνείς αθλήτριες της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, η Εβίνα Σταμάτη, η Άννα Σπυριδοπούλου και η Αγγελική Νικολοπούλου, κατέθεσαν τις απόψεις τους στο olympiacossfp.gr.

Αναλυτικά το περιεχόμενο των δηλώσεών τους:

Σταμάτη: «Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης με ενδεχόμενη αναβολή»

Η αρχηγός του Ολυμπιακού, Εβίνα Σταμάτη δήλωσε: «Από τη δική μου την μεριά θεωρώ εγκληματικό να ακυρωθούν τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μπορεί ανεπίσημα να θεωρούμαστε ερασιτέχνες αλλά είμαστε ένα πρωτάθλημα που πρωταγωνιστεί και με ξένους αθλητές. Δυστυχώς με ενδεχόμενη απόφαση αναβολής θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί αθλητές ζουν από αυτά τα λίγα χρήματα και αν παρθεί τέτοια απόφαση και συνεχιστεί αυτό στο τέλος θα μας αναγκάσουν να αλλάξουμε επάγγελμα. Είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων, προκειμένου να μην αναβληθούν τα πρωταθλήματα».

Σπυριδοπούλου: «Καταστροφικό το πάγωμα του πρωταθλήματος»

Η διεθνής αθλήτρια του Ολυμπιακού, Άννα Σπυριδοπούλου ανέφερε: «Προσωπικά σαν αθλήτρια της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού θα ήθελα να αναφέρω πόσο καταστροφικό θα είναι το πάγωμα του πρωταθλήματος αυτή την χρονική περίοδο. Οι επιπτώσεις θα είναι μοιραίες αφού πολλές αθλήτριες και όχι μόνο ζουν αποκλειστικά από αυτό και χωρίς να υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα από τους αρμόδιους. Επίσης αυτή η διακοπή θα ναι καταστροφική και για την υγεία των αθλητριών καθώς καταβάλλουμε ακόμα μεγάλη προσπάθεια να επανέλθουμε από την πρώτη αποχή λόγω της καραντίνας των προηγούμενων μηνών. Τα σωματεία, παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε είναι διατεθειμένα να διαθέσουν έξτρα χρήματα για να γίνονται τα απαραίτητα τεστ ώστε να μπορεί να συνεχίσει το γυναικείο μπάσκετ».

Νικολοπούλου: «Να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που τηρείται στη Basket League»

Από την πλευρά της η διεθνής αθλήτρια των «ερυθρόλευκων» Αγγελική Νικολοπούλου δήλωσε τα εξής: «Καταλαβαίνουμε τον κρίσιμο χαρακτήρα των ημερών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Συνειδητοποιούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεδομένα προέχει η υγεία όλων των ανθρώπων. Από την άλλη, προφανώς και εμείς από την πλευρά μας δεν θα θέλαμε να σταματήσουμε αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα. Καταλαβαίνουμε τα μέτρα και είμαστε διατεθειμένες να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που τηρείται στη Basket League των Ανδρών, προκειμένου να μπορούμε και εμείς να είμαστε μέσα στα γήπεδα. Μέχρι τώρα έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας και δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κρούσμα και διασπορά στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών και έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Παρότι δεν θεωρείται επαγγελματική η Α1 Μπάσκετ Γυναικών, το άθλημά μας είναι κάτι από το οποίο ζούμε και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να είμαστε μέσα στα γήπεδα. Παράλληλα αν σταματήσουμε θα μείνουμε πάρα πολύ πίσω στο αθλητικό κομμάτι και δεν ξέρουμε πώς θα μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή».