Καπογιάννη:«Σε τέτοια ματς παίζει ρόλο το πράσινο χρώμα, το τριφύλλι και η ιστορία του Παναθηναϊκού»

Η πρώην προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι είπε τα εξής...

Καπογιάννη:«Σε τέτοια ματς παίζει ρόλο το πράσινο χρώμα, το τριφύλλι και η ιστορία του Παναθηναϊκού»

Η πρώην προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη ήταν αυτή που σταμάτησε το σερί των κοριτσιών του Θρύλου. Η νυν προπονήτρια του Παναθηναϊκού είπε μετά τη σημερινή νίκη της ομάδας της:

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 62-61: Τέλος στο ρεκόρ των 137 σερί νικών

«Καταρχάς χάρηκα πάρα πολύ γιατί προερχόμασταν από μια κακή ήττα και στο επόμενο ματς δείξαμε χαρακτήρα κερδίζοντας την ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα.

Πάντα σε τέτοια ματς του Παναθηναϊκού θα παίζει ρόλο το πράσινο χρώμα, το τριφύλλι και η ιστορία του κάτι άλλωστε που το έχω ξαναπεί.

Θεωρώ ότι κάναμε καλές προπονήσεις και είχαμε αυτοπεποίθηση πάνω στην τακτική που είχαμε επιλέξει. Κοιτάξαμε τον αντίπαλο στα μάτια που ήταν πρωταθλητής επί σειρά ετών και δεν παρασυρθήκαμε καθόλου συναισθηματικά. Ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένες. Από κει και πέρα είχαμε υπολογίσει και το κακό διάστημα που ενδεχομένως να είχαμε και εκεί δεν χάσαμε τον έλεγχο.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι το γήπεδο ήταν άδειο για εμάς δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη μας καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει μπάσκετ και είναι ο έκτος παίκτης αυτής της ομάδας.

Παντελάκης: «Στο τέλος της σεζόν θα δούμε...»

Θα δανειστώ μια ατάκα του Ομπράντοβιτς σχετικά με τη σχέση κόουτς και ομάδας που είχε πει ότι η αξία του προπονητή είναι 80% στην προπόνηση και το 20% είναι οι παίκτριες. Αντίθετα στους αγώνες το 80% είναι οι παίκτριες και το 20% ο κόουτς.

Άρα σήμερα οι παίκτριες μου έπαιξαν εξαιρετικά γιατί ό,τι τακτική και να επιλέγαμε αν δεν έπαιζαν σε αυτό το επίπεδο δεν θα τα καταφέρναμε. Εδώ θέλω να μιλήσω ιδιαιτέρως για μια παίκτρια μας τη Λολίτα Λύμουρα που έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της καριέρας της στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ και μέσα σε μια εβδομάδα επανήλθε και έπαιξε σήμερα το ματς που είδαμε όλοι. Αυτό δείχνει την ποιότητα που διαθέτει ως αθλήτρια και είναι παράδειγμα για όλους.

Τέλος, ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ που δεν πρόλαβα να πω ποτέ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που με έφερε στον Παναθηναϊκό».