Μάρκεθ: «Λυπάμαι για τον Ολιβέιρα, δεν είχα πρόθεση για τη σύγκρουση» (vid)

Ο Μαρκ Μάρκεθ απολογήθηκε για τη σύγκρουση που είχε με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα στο Grand Prix της Πορτογαλίας.

Μάρκεθ: «Λυπάμαι για τον Ολιβέιρα, δεν είχα πρόθεση για τη σύγκρουση» (vid)

Ο πρώτος αγώνας του φετινού Moto GP επισκιάστηκε από τη σύγκρουση του Μαρκ Μάρκεθ με τον Μιγκέλ Ολιβέιρα. Αμφότεροι είχαν άσχημη πτώση, με τον αναβάτη της Honda να ζητά συγγνώμη.

Ο Ισπανός πρωταθλητής θέλησε να απολογηθεί για το περιστατικό τονίζοντας πως δεν είχε πρόθεση να πέσει πάνω στον Ολιβέιρα.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Καταρχάς θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ για τον Ολιβέιρα, την ομάδα του και τους Πορτογάλους φιλάθλους, καθώς αυτός ήταν ο αγώνας του. Έκανα ένα πραγματικά μεγάλο λάθος, όμως δεν ήταν πρόθεσή μου να συμβεί. Δεν ήθελα καν να προσπεράσω τον Μάρτιν εκείνη τη στιγμή, όμως μπλόκαρε ο εμπρός τροχός μου. Ίσως το εμπρός ελαστικό σκληρής γόμας δεν είχε φθάσει στην ιδανική θερμοκρασία. Άφησα το φρένο και η μοτοσικλέτα κινήθηκε προς το εσωτερικό μέρος της στροφής.

Απέφυγα τον Μάρτιν, όμως είχα επαφή με τον Ολιβέιρα. Αμέσως κατευθύνθηκα προς τον Μιγκέλ, αλλά και αργότερα στο ιατρικό κέντρο πήγα να τσεκάρω πώς είναι. Ευτυχώς δείχνει να είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσον αφορά εμένα, πονάω στο δεξί μου χέρι και στο γόνατό μου, όμως αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή. Αποδέχομαι και σέβομαι πλήρως τη διπλή ποινή long-lap κατά το GP Αργεντινής, καθώς υπέπεσα σε λάθος».