Mercedes: Άλλαξε σε μαύρο χρώμα το μονοθέσιό της

Με μαύρο χρώμα θα αγωνιστεί στη φετινή Formula 1 η Mercedes, θέλοντας να διαδώσει το δικό της μήνυμα κατά του ρατσισμού

Mercedes: Άλλαξε σε μαύρο χρώμα το μονοθέσιό της

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Αμερική προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Μέχρι και σήμερα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις για τη βία των αρχών κατά των πολιτών και τον ρατσισμό που υπάρχει κυρίως εις βάρος των Αφροαμερικανών.

Μετά την είδηση του θανάτου του Φλόιντ ο Λιούις Χάμιλτον διαμαρτυρήθηκε δημόσια για το γεγονός, ενώ μάλιστα συμμετείχε σε διαδηλώσεις στη Μεγάλη Βρετανία, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περάσει το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Mercedes, μιας και αποφάσισε να αλλάξει το χρώμα του μονοθεσίου της φετινής σεζόν και από ασημί να το μετατρέψει σε μαύρο.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ρατσισμός και κάθε μορφή διάκρισης δεν έχουν θέση στην κοινωνία, στον αθλητισμό ή στην ομάδα μας. Αυτή είναι η πεποίθηση της Mercedes. Να έχουμε όμως τη σωστή νοοτροπία δεν αρκεί, αν παραμένουμε σιωπηλοί».

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια κληρονομιά που ξεπερνά τον αθλητισμό και αν μπορούμε να γίνουμε ηγέτες και να αρχίσουμε να χτίζουμε περισσότερη ποικιλομορφία στη δική μας επιχείρηση, θα στείλει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Έχω βιώσει προσωπικά ρατσισμό στη ζωή μου, έχω δει την οικογένεια και τους φίλους μου να βιώνουν ρατσισμό και μιλώ από την καρδιά μου όταν κάνω έκκληση για αλλαγή».