Mercedes: Μερικοί από τους λόγους που η αποχώρηση του Κάουελ είναι σημαντική

Η αποχώρηση του αρχιμηχανικού της Mercedes, Άντι Κάουελ, δεν είναι τόσο απλή για τους πρωταθλητές, καθώς η απουσία του είναι άκρως σημαντική. 

Mercedes: Μερικοί από τους λόγους που η αποχώρηση του Κάουελ είναι σημαντική

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους φίλους της Mercedes η αποχώρηση του Άντι Κάουελ από τη θέση του υπεύθυνου κινητήρων της ομάδας. Ο Άγγλος αρχιμηχανικός ήταν ένας από τους πρωτεργάτες των υβριδικών κινητήρων της Mercedes, χάρη στους οποίους τα «ασημένια βέλη» κατέκτησαν έξι συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του ο ίδιος δήλωσε: «Μετά από 16 ευχάριστα χρόνια στο ΗΡΡ αποφάσισα ότι έφτασε τώρα η κατάλληλη στιγμή να αφήσω τη θέση μου και να ψάξω μία νέα πρόκληση στον κλάδο της μηχανολογίας. Εκτιμώ πολύ τη δυνατότητα να εργαστώ από κοινού με τον Τότο Βολφ για τη μελλοντική ηγετική δομή της επιχείρησης και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάιγουελ και στην ομάδα ότι θα ανεβάσουν ψηλά την επιχείρηση».

Η απουσία του ωστόσο θα είναι σημαντική για τη Mercedes, μιας και οι γνώσεις του γύρω από την εξέλιξη των κινητήρων είναι αρκετά μεγάλες. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την απόφαση της ομάδας να τον κρατήσει τουλάχιστον στις τάξεις της μέχρι τις αρχές του 2021, μία χρονιά άκρως σημαντική για το μέλλον του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες θα προετοιμαστούν για τους νέους κανονισμούς της Formula 1. Δύσκολη θα είναι και η μετάβαση των οδηγών της Mercedes, μιας και ένιωθαν ασφάλεια με τον Κάουελ στο τιμόνι των κινητήρων.

Όποιος παρακολουθεί Formula 1 γνωρίζει καλά πως δεν φτάνει μόνο ο οδηγός για να στεφθεί μια ομάδα νικήτρια. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων που δουλεύει πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να δοθεί το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο στα χέρια των πιλότων. Η παρουσία του Άντι Κάουελ έπνεε ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στους οδηγούς και κυρίως στον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν ευχαριστημένος από τη συνεργασία τους.

Παράλληλα ερωτηματικό παραμένει πού θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά ο Κάουελ, καθώς τα κατορθώματά του είναι γνωστά σε όλες τις ομάδες της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ.

Σίγουρα το όνομά του θα συζητηθεί στις τάξεις των αντιπάλων της Mercedes, μιας και θα θελήσουν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον έμπειρο αρχιμηχανικό. Ο Άγγλος από την πλευρά του δεν αποκάλυψε το επόμενο βήμα της καριέρας του, το οποίο δεν αποκλείεται να είναι και εκτός της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ.

Οι αλλαγές στο διοικητικό κομμάτι των πρωταθλητών είναι άκρως σημαντικές και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την επόμενη μέρα της Mercedes, η οποία αποφάσισε να βάλει στη θέση του Κάουελ τον Χάιγουελ Τόμας, ο οποίος θα έχει στενούς συνεργάτες τους Άνταμ Άλσοπ, Ρίτσαρντ Στίβενς και Ρόλαντ Μπάλχαουζ.