Formula 1: Δεν θα γίνονται απονομές στο podium

Ο Ρος Μπράουν ξεκαθάρισε με δηλώσεις του πως οι απονομές των νικητών μετά τους αγώνες δεν θα είναι όπως πριν εξαιτίας του κορονοϊού

Formula 1: Δεν θα γίνονται απονομές στο podium

Ακάθεκτες συνεχίζουν η FIA και η Formula 1 τον σχεδιασμό του φετινού πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στις 5 Ιουλίου στην πίστα της Αυστρίας. Ο Ρος Μπράουν με δηλώσεις του αποκάλυψε τα τελευταία σχέδια των διοργανωτών προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού στις ομάδες.

Μεταξύ άλλων ο αγωνιστικός διευθυντής της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ αναφέρθηκε στις απονομές των νικητών, τονίζοντας πως δεν θα παραμείνουν ως έχουν, μιας και πρέπει να κρατηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Η απονομή στο βάθρο δεν μπορεί να γίνει, αλλά εξετάζουμε μήπως κάνουμε κάτι στο grid μετά τον αγώνα. Μια επιλογή είναι να παρατάξουμε τα μονοθέσια στην πίστα και οι οδηγοί να σταθούν μπροστά από αυτά. Δεν μπορούμε να παρουσιάζουμε τρόπαια, καθώς δεν μπορείς να έχει κάποιον πολύ κοντά σου να σου απονείμει τρόπαιο. Αλλά το έχουμε δουλέψει αυτό, έχουμε πλάνα και διαδικασίες, εξετάζουμε πώς μπορούμε να το παρουσιάσουμε στην τηλεόραση».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε και για τις συνεντεύξεις των οδηγών πριν από τους αγώνες, που είθισται να γίνονται σε ένα λεωφορείο, το οποίο κάνει τον γύρο της πίστας. Χαρακτηριστικά υποστήριξε: «Η παρέλαση των οδηγών δεν μπορεί να γίνει, καθώς βάζουμε είκοσι οδηγούς σε ένα φορτηγό και κάνουμε τον γύρο της πίστας. Έτσι, θα παίρνουμε εναλλακτικά συνέντευξη από τον κάθε οδηγό μπροστά από το γκαράζ της ομάδας του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να αλληλεπιδρούμε χωρίς να θέτουμε κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια».

Παρά τις νέες αλλαγές ο Μπράουν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη των αγώνων, καθώς, όπως είπε, ετοιμάζεται ένα νέο συναρπαστικό φορμάτ.