Σουμάχερ: Θα υποβληθεί σε επαναστατική επέμβαση - Η μέθοδος διάσημου καθηγητή

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Dauphine», η επέμβαση θα γίνει στη Γενεύη τις επόμενες ημέρες.

Σουμάχερ: Θα υποβληθεί σε επαναστατική επέμβαση - Η μέθοδος διάσημου καθηγητή

Έξι χρόνια πέρασαν από τον σοβαρό τραυματισμό του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Γερμανός πιλότος της Formula 1 καθώς έκανε σκι χτύπησε πολύ άσχημα στο κεφάλι.

Ο Σουμάχερ μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε εγχείρηση βλαστικών κυττάρων προκειμένου να αναζωογονήσει το νευρικό του σύστημα. Την επέμβαση θα κάνει ο διάσημος χειρουργός Φιλίπ Μενάς. Η επεξεργασία των βλαστικών κυττάρων επιτρέπει την αντικατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων στο σώμα.

Ο καθηγητής Μενάς προτείνει τον εμβολιασμό βλαστικών κυττάρων σε κατεστραμμένο καρδιακό ιστό. Σύμφωνα με τον καθηγητή, η διαδικασία αυτή φέρνει αποτελέσματα. Ο Σούμι θα υποβληθεί στην επέμβαση που στην ουσία αντικαθιστά τα κατεστραμμένα κύτταρα και στη θέση τους μπαίνουν υγιή κύτταρα, τα οποία έχουν συλλεχθεί από το αίμα ή από τον μυελό των οστών.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Dauphine», η επέμβαση θα γίνει στη Γενεύη της Ελβετίας τις επόμενες μέρες. Εκεί άλλωστε διαμένει και ο Γερμανός.

Μετά το ατύχημα ο άτυχος πιλότος έμεινε σε κώμα 6 ολόκληρους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός του είναι εξαιρετικά δύσκολο να επανέλθει. Η ιταλική εφημερίδα «Contro Copertina» λέει ότι ο οργανισμός του Σουμάχερ έχει καταπονηθεί σε υπερβολικό βαθμό και έχει υποστεί ατροφία των μυών, ενώ πλέον πάσχει και από οστεοπόρωση.

Σχεδόν κανείς δεν ξέρει πώς είναι αυτή τη στιγμή ο Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς η οικογένεια δεν ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρώην διευθυντής της Φεράρι Ζαν Τοντ είχε δηλώσει πριν από έναν χρόνο ότι ο Γερμανός είναι σε κατάσταση που μπορεί να παρακολουθήσει αγώνες της F1 από την τηλεόραση.