Ανεστάλη και το βελγικό γκραν πρι της F1

Αναβλήθηκε και το βελγικό γκραν πρι της Formula 1, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου.

Ανεστάλη και το βελγικό γκραν πρι της F1

Η απόφαση της βελγικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις μαζικές εκδηλώσεις μέχρι τις 31 Αυγούστου σηματοδότησε την αναβολή του βελγικού γκραν πρι της Φόρμουλα 1, που είχε προγραμματιστεί για τις 30 Αυγούστου.

«Όλα τα σενάρια, δηλαδή η μετάθεση και η ακύρωση, θα μελετηθούν τις επόμενες ημέρες. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να πει ποια θα είναι η κατάσταση σε 4,5 μήνες. Κορυφαία προτεραιότητα παραμένει η υγεία των Βέλγων και των θεατών που έρχονται στο Spa-Francorchamps», δήλωσε χαρακτηριστικά η γενική διευθύντρια του γκραν πρι, Βανέσα Μάες.

Με τα σημερινά δεδομένα, ένας αγώνας χωρίς θεατές δεν προκρίνεται ως λύση, καθώς θεωρείται βέβαιο πως η Περιφέρεια της Βαλλονίας, που υποστηρίζει οικονομικά τη διοργάνωση, θα αρνηθεί να καταβάλει το κόστος της ζημίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα «La Dernier Heure».

Οι πωλήσεις εισιτηρίων σταμάτησαν το απόγευμα της Τετάρτης (15/4). Μέχρι τότε είχαν πωληθεί περισσότερα από 165.000 εισιτήρια για τις τρεις ημέρες του αγώνα. Κατά πάσα πιθανότητα, οι θεατές θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα εισιτήριά τους ή να πάρουν πίσω τα χρήματά τους.