Έτοιμη η πίστα του Βιετνάμ, φόβοι για αναβολή του Γκραν Πρι λόγω κορονοϊού

Η πίστα του Βιετνάμ είναι έτοιμη και περιμένει να υποδεχτεί για πρώτη φορά τις ομάδες της Formula 1 ωστόσο η εξάπλωση του κορονοϊού ίσως καθυστερήσει τη διεξαγωγή του παρθενικού Γκραν Πρι.

Έτοιμη η πίστα του Βιετνάμ, φόβοι για αναβολή του Γκραν Πρι λόγω κορονοϊού

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Formula 1 θα διεξαχθεί Γκραν Πρι στο Βιετνάμ. Η νέα πίστα μήκους 5.607 μέτρων ολοκληρώθηκε και πλέον περιμένει τις ομάδες για έναν συναρπαστικό αγώνα στις 5 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η κατασκευή της πίστας έχει γίνει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενώ αξίζει να αναφερθεί πως η μεγαλύτερη ευθεία, μετρά μήκος 1,5 χιλιομέτρου. Ο CEO της διοργάνωσης, Λε Ενγκός Τσι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον κόσμο της Formula 1 στο Ανόι».

Βέβαια η διεξαγωγή του παρθενικού Γκραν Πρι στο Βιετνάμ ίσως να αναβληθεί μέχρι νεωτέρας λόγω του κορονοϊού. Ήδη το Γκραν Πρι της Κίνας έχει βγει από το πρόγραμμα της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ.

Μάλιστα η κυβέρνηση του Βιετνάμ απαγόρευσε την είσοδο των Ιταλών πολιτών στη χώρα κάτι που δυσκολεύει αρκετά την παρουσία τόσο της Ferrari όσο και της Pirelli στο αγωνιστικό τριήμερο. Μέχρι στιγμής η FIA δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το Γκραν Πρι του Βιετνάμ κάτι που ίσως γίνει στο προσεχές μέλλον.