Γκραν πρι στο Μαϊάμι θέλει η Formula 1

H διοργανώτρια του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκεται σε συζητήσεις για τη διεξαγωγή Γκραν Πι στο Μαϊάμι.

Γκραν πρι στο Μαϊάμι θέλει η Formula 1

Η Formula 1 βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για τη διεξαγωγή αγώνα στο Μαϊάμι από το 2019. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν το κορυφαίο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Όστιν του Τέξας. Η διοργανώτρια Liberty Media επιθυμεί να προσθέσει ένα ακόμη Γκραν Πι στο Μαϊάμι από το επόμενο κιόλας αγωνιστικό έτος.

Στις 10 Μαΐου θα διεξαχθεί ψηφοφορία στο Μαϊάμι για το αν θα υλοποιηθεί το σχέδιο. Εάν προχωρήσει, θα υπογραφεί 10ετές συμβόλαιο, δηλαδή μέχρι το 2028.

Ο διευθύνων σύμβουλος των εμπορικών λειτουργιών της Formula 1, Σον Μπράτσιζ δήλωσε: «Εκτιμούμε το ενδιαφέρον της κοινότητας για τη διοργάνωση αγώνα της Formula 1 και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους τοπικούς αξιωματούχους και τους εμπλεκόμενους φορείς για να δώσουμε ζωή σε αυτό το όραμα. Με περισσότερους από μισό δισεκατομμύριο οπαδούς παγκοσμίως, η Formula 1 είναι το μεγαλύτερο αγωνιστικό θέαμα στον πλανήτη και το στάτους του Μαϊάμι ως μιας από τις πιο διάσημες και γεμάτες αίγλη πόλεις του κόσμου το καθιστά ως τον τέλειο προορισμό για τη Formula 1 και τους φίλους της».

Ο αμερικανός επιχειρηματίας Στίβεν Ρος ο οποίος προσπαθεί να φέρει το Γκραν Πι στο Μαϊάμι υποστήριξε: «Το Μαϊάμι είναι μια πρώτης τάξεως παγκόσμια πόλη και η Formula 1 είναι ένα πρώτης τάξεως παγκόσμιο εμπορικό προϊόν. Σε συνεργασία με την Πόλη του Μαϊάμι και την Κομητεία Μαϊάμι-Ντέιντ, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να παραδώσουμε ακόμη ένα παγκόσμιο γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει προορισμό για ανθρώπους από όλο τον κόσμο και θα φέρει οικονομική αξία στη νότια Φλόριντα. Από το φούτμπολ και το ποδόσφαιρο στο τένις και τα μηχανοκίνητα σπορ, το Μαϊάμι αξίει μόνο τα καλύτερα στη μουσική, το φαγητό, την τέχνη, τη μόδα και τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία και αυτό ακριβώς σχεδιάζουμε να παραδώσουμε με έναν αγώνα της Formula 1».