Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Ιδανικό φινάλε για Χάμιλτον και Mercedes

Η φετινή χρονιά της Formula 1 ολοκληρώθηκε με τον Λιούις Χάμιλτον να βγαίνει νικητής στο Άμπου Ντάμπι και να κλείνει ιδανικά τη σεζόν για εκείνον και τη Mercedes. 

Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Ιδανικό φινάλε για Χάμιλτον και Mercedes

Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι καθώς ο Λιούις Χάμιλτον κράτησε μέχρι το τέλος το προβάδισμα του.

Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Ταχύτερος όλων ο Μπότας τόσο στο FP1 όσο και στο FP2

Ο Βρετανός διαχειρίστηκε άψογα την πρώτη του θέση ολοκληρώνοντας ιδανικά τη σεζόν που τον βρήκε για έκτη φορά παγκόσμιο πρωταθλητή.

Grand Prix Άμπου Ντάμπι: Πέμπτη φετινή pole position για τον Χάμιλτον

Στη «μάχη» της τρίτης θέσης στη βαθμολογία νικητής αναδείχθηκε ο Μαξ Φερστάπεν που τερμάτισε δεύτερος. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Σαρλ Λεκλέρκ δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον Ολλανδό μένοντας έτσι τρίτος.

Στην τέταρτη θέση ακολούθησε ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος αν και ξεκίνησε τελευταίος μπόρεσε να μπει στη δεκάδα. Πέμπτος ακολούθησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ έκτος ο Αλεξάντερ Άλμπον.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Σέρχιο Πέρεθ, Λάντο Νόρις, Ντάνιλ Κβίατ και Κάρλος Σάινθ. Να σημειωθεί πως αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας για τους Χούλκενμπεργκ και Κούμπιτσα μιας και θα αποχωρήσουν από τη Renault και τη Williams αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα: