Η FIA κατάσχεσε τα τιμόνια της Renault μετά από καταγγελία της Racing Point

Μετά την ολοκλήρωση του Γκραν Πρι της Ιαπωνίας η Racing Point κατήγγειλε τη Renault για τη χρήση ενός παράνομου συστήματος στα φρένα.

 Η FIA κατάσχεσε τα τιμόνια της Renault μετά από καταγγελία της Racing Point

Μία ανεπάντεχη εξέλιξη έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες στο πρωτάθλημα της Formula 1 καθώς η Racing Point κατήγγειλε τη Renault στη FIA.

Συγκεκριμένα η ροζ ομάδα έστειλε φάκελο δώδεκα σελίδων στην Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου μέσα στον οποίο αναλύει, πως η γαλλική ομάδα χρησιμοποίησε στο Γκραν Πρι της Ιαπωνίας ένα παράνομο σύστημα κατανομής της πίεσης των φρένων μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα.

Grand Prix Ιαπωνίας: Νίκη για Μπότας, πρωταθλήτρια για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Mercedes

Η FIA έκανε δεκτή την καταγγελία και προχώρησε στην κατάσχεση των δύο τιμονιών της Renault, η οποία κινδυνεύει με σημαντικές κυρώσεις σε περίπτωση που δικαιωθεί η Racing Point.

Έγραψε ιστορία στο Grand Prix της Ιαπωνίας η Mercedes

Αν όντως οι Γάλλοι προχώρησαν στην ενσωμάτωση του αυτόματου συστήματος τότε θα χάσουν τους βαθμούς που κατέκτησαν στη Σουζούκα, ενώ αν αποδειχτεί πως το χρησιμοποιούσαν από την αρχή της σεζόν, τότε θα μηδενιστούν αυτομάτως όλοι οι βαθμοί της ενώ θα αναγκαστεί να πληρώσει και ένα «βαρβάτο» χρηματικό πρόστιμο.

Εκτός της Formula 1 η Renault θα «πληγεί» και στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας μιας και θα χάσει ένα μέρος του κύρους της.