Διάψευση για πειραματική εγχείρηση στον Σουμάχερ

Κατηγορηματικά διέψευσε ο διευθυντής του τμήματος καρδιοαγγειακής χειρουργικής του Ευρωπαϊκού Νοσοκομείου «Ζορζ Πομπιντού» το δημοσίευμα της «Le Parisien» για πειραματική εγχείρηση στον Μίκαελ Σουμάχερ

Διάψευση για πειραματική εγχείρηση στον Σουμάχερ

Μία απάντηση στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έκανε πειραματική εγχείρηση στον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, έδωσε ο Φιλίπ Μενασέ.

Η εφημερίδα «Le Parisien» έκανε λόγο τον περασμένο μήνα για μυστική διακομιδή με ασθενοφόρο του 50χρονου Γερμανού από τη Γενεύη στο νοσοκομείο του Παρισιού «Ζορζ Πομπιντού» και εισαγωγή του στην καρδιοχειρουργική - αγγειοχειρουργική κλινική, εκεί όπου θα τον αναλάμβανε ο διάσημος καρδιοχειρουργός Φιλίπ Μενασέ, που ειδικεύεται στην κυτταροθεραπεία σε περιπτώσεις ανεπάρκειας καρδιάς.

Ο Μενασέ ήταν ο πρώτος γιατρός που είχε κάνει το 2014 μεταμόσχευση εμβρυικών κυττάρων από ξένους δότες στην καρδιά ενός ασθενή που είχε πάθει έμφραγμα, ενώ όπως τόνιζε η εφημερίδα, ο Σουμάχερ κάνει εδώ και μεγάλο διάστημα κυτταροθεραπεία, η οποία λειτουργεί αποτρεπτικά στις φλεγμονές που προέρχονται από το μεγάλο διάστημα ακινησίας.

Για το σχετικό θέμα, λοιπόν, ο Μενασέ απάντησε σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «La Republica»: «Δεν κάνω θαύματα. Με την ομάδα μας δεν κάνουμε κανένα πείραμα. Όλοι με ψάχνουν, αλλά δεν έχω χρησιμοποιήσει πειραματικές θεραπείες. Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμη γνωρίζουμε ελάχιστα».

Υπενθυμίζεται πως ο Γερμανός οδηγός της Formula 1 υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από πτώση κάνοντας σκι στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 σε χιονοδρομικό κέντρο στις γαλλικές Άλπεις.