Ο Οκόν αντικαταστάτης του Χούλκενμπεργκ στη Renault

Με ανακοίνωση της η Renault έκανε γνωστή τη συνεργασία της με τον Εστεμπάν Οκόν ο οποίος θα διαδεχτεί τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. 

Ο Οκόν αντικαταστάτης του Χούλκενμπεργκ στη Renault

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ είχε προβληματίσει αρκετά τους ανθρώπους της Renault, οι οποίοι είχαν αποφασίσει μετά το τέλος της σεζόν να μην συνεχίσουν μαζί του.

Έτσι και έγινε καθώς η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του Εστεμπάν Οκόν που μέχρι πρότινος ακουγόταν έντονα για τη θέση του Βάλτερι Μπότας στη Mercedes, μιας και εκτελούσε χρέη εφεδρικού οδηγού στη γερμανική ομάδα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η έλευση του Γάλλου στη Renault, δίπλα στον Ντάνιελ Ρικιάρντο, θα ξεκινήσει ένα ντόμινο εξελίξεων στον κόσμο της Formula 1.

Συγκεκριμένα ο Μπότας θα παραμείνει και του χρόνου στους πρωταθλητές, ενώ από την άλλη ο Χούλκενμπεργκ δεν αποκλείεται να αντικαταστήσει τον Ρομέν Γκροζάν στη Haas, εκεί όπου βρίσκεται ο Κέβιν Μάγκνουσεν, ο οποίος είναι σε ανοιχτή κόντρα εδώ και χρόνια με τον Γερμανό.

Ο Οκόν δήλωσε μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του τα εξής: «Είμαι πολύ υπερήφανος, που θα γίνω οδηγός της Renault. Μεγάλωσα με τη Lotus στο Ένστον και μετά με τη Renault. Είμαι πολύ δεμένος με αυτή την ομάδα, γιατί μου άνοιξε τις πόρτες των μηχανοκίνητων σπορ σε κορυφαίο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της γαλλικής ομάδας Σιρίλ Αμπιτεμπούλ είπε: «Ο Εστεμπάν έχει αποδείξει την ικανότητά του να κατακτά βαθμούς. Είναι πολύ επαγγελματίας, εντός και εκτός πίστας. Επιπρόσθετα θα είναι εξαιρετικά πολύτιμη η εμπειρία του ως αναπληρωματικός οδηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της Formula 1 για την εξέλιξη όλης της ομάδας μας».