Σύμβουλος Red Bull: «Πρέπει να αλλάξει περιβάλλον ο Φέτελ»

Με δήλωση του ο Χέλμουτ Μάρκο υποστήριξε πως ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν μπορεί να αποδώσει υπό πίεση και πως πρέπει για το καλό του να αλλάξει ομάδα.

Σύμβουλος Red Bull: «Πρέπει να αλλάξει περιβάλλον ο Φέτελ»

Μαζί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ η Red Bull κατάφερε να κυριαρχήσει για μία τετραετία στη Formula 1. Ο Χέλμουτ Μάρκο, σύμβουλος των «Ταύρων» αποτελούσε έναν από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Γερμανού κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα.

Με δηλώσεις του ο Αυστριακός σχολίασε τις τελευταίες εμφανίσεις του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θα έπρεπε να αποκτήσει ο Σεμπάστιαν ένα άλλο περιβάλλον, δηλαδή να αλλάξει ομάδα. Όμως δεν βλέπω για το 2020 μία τέτοια δυνατότητα. Κάνουμε λάθη, όταν δεν νιώθουμε πλέον σιγουριά στη δουλειά μας. Αυτό συμβαίνει υποσυνείδητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής της Red Bull, Τζόναθαν Γουίτλεϊ, που δήλωσε: «Ο Σεμπάστιαν δεν είναι τόσο σκληρός τύπος, όπως ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Φερνάντο Αλόνσο, που μπορούσε να επανέλθει πάντα σε πολύ υψηλές επιδόσεις. Ο Σεμπάστιαν είναι ένας οδηγός, που πρέπει να νιώθει υποστήριξη άνευ όρων. Χρειάζεται τη ζεστασιά. Αυτή την είχε στη Red Bull, στη Ferrari όμως μάλλον όχι. Στη Red Bull δεν έκανε σχεδόν ποτέ λάθη. Δεν ξέχασε βέβαια την οδήγηση. Γιατί του συμβαίνουν λοιπόν με τη Ferrari επανειλημμένα τέτοια πράγματα;»