Δυσαρεστημένη η Ferrari με τα λάθη του Φέτελ

Το λάθος του Σεμπάστιαν Φέτελ στην πίστα του Σίλβερστοουν δυσανασχέτησε τους ανθρώπους της Ferrari και συγκεκριμένα τον Ματίας Μπινότο.

Δυσαρεστημένη η Ferrari με τα λάθη του Φέτελ

Η φετινή χρονιά εξελίσσεται αποτυχημένη για τη Ferrari καθώς δεν έχει γευτεί μέχρι στιγμής τη χαρά της νίκης. Ο ερχομός του νεαρού Σαρλ Λεκλέρκ στη Scuderia έβαλε από το ξεκίνημα δύσκολα στον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν θα διεκδικήσει το πέμπτο του πρωτάθλημα μιας και απέχει εκατό ολόκληρους βαθμούς από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Λιούις Χάμιλτον.

Grand Prix Σίλβερστοουν: Η σύγκρουση του Φέτελ με τον Φερστάπεν (vid)

Το λάθος του Γερμανού στο γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας προκάλεσε τις αντιδράσεις του διευθυντή της ομάδας, Ματίας Μπινότο που δεν είδε με «καλό μάτι» τη σύγκρουση του Φέτελ με τον Μαξ Φερστάπεν.

Συγκεκριμένα με δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως οι κακές αποφάσεις του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή έχουν στοιχίσει πολύτιμους βαθμούς στη Ferrari. «Ο Σεμπάστιαν είναι επαγγελματίας. Σίγουρα έχει συνείδηση των δυσκολιών του, γνωρίζει όμως επίσης, ότι αυτές μπορεί να του δώσουν κίνητρο. Πρέπει να τον βοηθήσουμε σε αυτό. Πρέπει να τον βοηθήσουμε, να βρει το αυτοκίνητο, που χρειάζεται, τις ρυθμίσεις, την καλύτερη ισορροπία», δήλωσε αρχικά ο Ελβετοϊταλός που στη συνέχεια πρόσθεσε:«Ο Σεμπάστιαν έκανε ένα λάθος και το γνωρίζει ακριβώς. Λυπάμαι πολύ γι αυτόν, πρέπει να του μιλήσω. Δεν πιστεύω, ότι πρέπει να μάθει κάτι ακόμη ο Σεμπάστιαν. Γνωρίζει και ο ίδιος, πόσο σημαντικό είναι, να μην κάνει λάθη και γνωρίζει επίσης, πόσο σημαντικοί είναι οι βαθμοί για την ομάδα. Είμαι βέβαιος, ότι θα αντιδράσει από μόνος του. Ο αγωνιστικός του ρυθμός δεν ήταν κακός, ακόμη και συγκριτικά με τον Λεκλέρ, αυτό πρέπει να αποκομίσει ως θετικό από τον αγώνα».

Από την πλευρά του ο Φέτελ κοιτά τον επόμενο αγώνα που θα διεξαχθεί στην πατρίδα του: «Γνωρίζω, ότι την μεθεπόμενη Κυριακή μπορώ να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα». Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γερμανός έχει συγκεντρώσει 21 βαθμούς ποινής την τελευταία πενταετία ισοφαρίζοντας τον Μαξ Φερστάπεν.