Θριαμβευτής στην Κίνα ο Ντάνιελ Ρικιάρντο

Η μαγκιά της Red Bull και η αυτοκτονία της Ferrari.

Θριαμβευτής στην Κίνα ο Ντάνιελ Ρικιάρντο

Ο Αυστραλός, Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, έκανε την έκπληξη καθώς επικράτησε στο Γκραν Πρι της Κίνας, που είναι ο τρίτος αγώνας της χρονιάς για το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα.

Οι εκπλήξεις στην πίστα της Σανγκάης, είχαν και συνέχεια, καθώς στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φινλανδός, Βαλτερι Μπότας με Mercedes και στην τρίτη, ο συμπατριώτης του, Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari.

Οσον αφορά στα φαβορί που έμειναν εκτός βάθρου, ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και ο Γερμανός, Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), κατετάγησαν στην 4η και στην 8η θέση, αντίστοιχα.

Όλα αυτά σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στη σωστή τακτική της Ρεντ Μπουλ. ΌΛα έγιναν στα πρώτα πιτ, οπότε και «αυτοκτόνησε» η Φεράρι. Οι δύο Ρεντ Μπουλ μπήκαν πρώτες και έβαλα αντί για τη soft γόμα, τη μέση. Χάμιλτον και Μπότας μπήκαν στον 19ο και 20ό με τη Φεράρι με τον πρωτοπόρο Φέτελ να αργούν χαρακτηριστικά. Το έκαναν στο 23ο γύρο και πλέον ο Μπότας ήταν μπροστά.

Έτσι, η Σκουντερία άφησε με τη soft γόμα τον Ράικονεν προκειμένου αυτός να βοηθήσει τον Φέτελ να περάσει τον Μπότας.

Όμως η εξέλιξη ήταν διαφορετική. Οι δύο Τόρο Ρόσο με Γκασλί και Χάρτλεϊ, ακούμπησαν μεταξύ τους, μπήκε στην πίστα το Αυτοκίνητο Ασφαλείας που έμεινε για πέντε γύρους και στο διάστημα αυτό μόνο οι δυο Ρεντ Μπουλ έβαλαν τη soft γόμα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεφύγουν πολύ εύκολα μόλις αποχώρησε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.