F1: Η Ferrari εξήγησε τι πήγε στραβά με το πιτστοπ

Οι ιθύνοντες της Ιταλικής μάρκας πήραν θέση για το περιστατικό που έγινε στο πιτστοπ του Ραικόνεν 

F1: Η Ferrari εξήγησε τι πήγε στραβά με το πιτστοπ

Σίγουρα η Ferrari θα ήθελε να πανηγυρίσει καλύτερα για την νίκη της στον αγώνα του Μπαχρέιν, εάν δεν είχε το ατυχές περιστατικό με το πιτ στοπ του Kimi Raikkonen. Ο Raikkonen πήρε την εντολή να φύγει, όμως υπήρχε ακόμα μηχανικός που δούλευε στον πίσω αριστερά τροχό με αποτέλεσμα όταν έφυγε ο Raikkonen να πατήσει τον μηχανικό και να του σπάσει το πόδι σε δυο σημεία.

Το αφεντικό της Ferrari, Maurizio Arrivabene αποκάλυψε ότι η Ferrari σε συνεργασία με την FIA ήλεγξαν το σύστημα και βγήκαν τι πήγε στραβά. «Έχουμε μια διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι τα πιτ στοπ είναι όσο ασφαλή γίνεται στην φάση του αγώνα. Έχουμε 3 στοιχεία : Έλεγχος από το προσωπικό, έλεγχος μηχανικός (από τα αερόκλειδα) και μια ηλεκτρονική συσκευή (αισθητήρας)», είπε ο Arrivabene και πρόσθεσε ότι αυτός ο συνδυασμός είχε σαν αποτέλεσμα να μην διαβαστεί σωστά από τον αισθητήρα και έδωσε το πράσινο φως.

Αυτό που πιθανολογείται είναι ότι το σύστημα κατάλαβε ότι υπάρχει λειτουργία στο αεροκλειδο και ότι η ασφάλεια στον τροχό είναι κλειδωμένη. Αλλά ο τροχός δεν βγήκε ποτέ! Αποτέλεσμα ήταν να δώσει το πράσινο φως.

Πηγή: gogar.gr

Διαβάστε επίσης:

ΔOKIMAZOYME ΤΟ ΝΕΟ HONDA CIVIC SEDAN 1.5 TURBO

ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΥΜΗΤΤΟΥ