Πέθανε ο Νίκι Λάουντα

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχασε μια από τις σπουδαιότερες μορφές του καθώς ο Νίκι Λάουντα πέθανε σε ηλικία 70 ετών. 

Πέθανε ο Νίκι Λάουντα

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους οδηγούς της Formula 1. Αναδείχθηκε τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (1975, 1977 με τη Φεράρι και το 1984 με την Μακ Λάρεν) και ένας από τους οδηγούς που κόσμησαν τις πίστες της F1 με την παρουσία τους.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης 21/5 από την οικογένειά του. Ο Λάουντα πήγε να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως τελικά όπως ανακοινώθηκε αυτή αποδείχθηκε μοιραία για την ίδια του τη ζωή.

Μια από τις στιγμές που σημάδεψαν την καριέρα του ήταν το 1976 στην πίστα του Νίρμπουγκρινγκ όταν το μονοθέσιό του είχε τυλιχτεί στις φλόγες και ο ίδιος είχε υποστεί πολλαπλά εγκαύματα στο κεφάλι, τα οποία θεράπευσε με μεταμοσχεύσεις.

Ο Νίκι Λάουντα ήταν ένας «θρύλος» της Formula με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Οι κόντρες του με τον Τζέιμς Χαντ θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του αθλήματος, όπως και ο ίδιος αφού η παρουσία του εκεί είχε μόνο θετικά για το πρωτάθλημα της F1.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι κατέληξε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του γύρω του», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του.