Η Formula 1 τιμώρησε τον Ρικιάρντο για το ατύχημα που προκάλεσε (vid)

Η διοργανώτρια αρχή της Formula 1 επέβαλε ποινή τριών θέσεων στον Ντάνιελ Ρικιάρντο για το ατύχημα που προκάλεσε στο Αζερμπαϊτζάν. 

Η Formula 1 τιμώρησε τον Ρικιάρντο για το ατύχημα που προκάλεσε (vid)

Στο Γκραν Πρι του Μπακού ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα καθώς αποχώρησε λόγω σύγκρουσης. Συγκεκριμένα στον 32ο γύρο ο Αυστραλός στην προσπάθεια του να προσπεράσει από την εσωτερική την Toro Rosso του Κβίατ βγήκε εκτός πίστας.

Από την πλευρά του ο Ρώσος θέλοντας να κρατήσει το προβάδισμα του δεν πήρε καλά τη στροφή με αποτέλεσμα να βγει και εκείνος προσωρινά εκτός. Στη συνέχεια όμως ο Ρικιάρντο θέλοντας να επιστρέψει στον αγώνα έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μονοθέσιο του Κβίατ το οποίο έπαθε σοβαρή ζημιά.

Το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους ανθρώπους της Formula 1 που αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον οδηγό της Renault με ποινή τριών θέσεων στο Γκραν Πρι της Βαρκελώνης που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου.

Ο Ρικιάρντο μετά την εγκατάλειψη του δήλωσε: «Απλά δεν τον είχα δει. Λυπάμαι. Εβαλα αμέσως όπισθεν, επειδή ήθελα να χάσω όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο και απλά δεν κοίταξα ξανά άλλο προς τα πίσω». Για το περιστατικό πήρε θέση και ο Κβίατ που είπε αστειευόμενος: «Ίσως αγοράσω στον Ντάνιελ ενάν καθρέφτη οδηγού».

Θυμηθείτε το περιστατικό: