Η μετατροπή της Formula 1 σε βιομηχανία εκατομμυρίων

Η λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς της Formula 1 δείχνει την αλλαγή που έχει υποστεί η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μία βιομηχανία εκατομμυρίων. 

Η μετατροπή της Formula 1 σε βιομηχανία εκατομμυρίων

Είναι γνωστό πως οι πιλότοι της Formula 1 αμείβονται με αρκετά υψηλά ποσά μιας και θεωρούνται οι καλύτεροι οδηγοί των μηχανοκίνητων σπορ. Ανέκαθεν η Formula 1 απευθυνόταν στους ανθρώπους που έχουν μεγάλη οικονομική άνεση καθώς απαιτεί αρκετά υψηλά ποσά για να ασχοληθείς μαζί της. Τα τελευταία χρόνια δείχνει να έχει μπει και εκείνη για τα καλά στο «τρυπάκι» της εμπορικής επιτυχίας.

Οι συμφωνίες με μεγάλους χορηγούς και οι διαφημιστικές καμπάνιες που μετατρέπουν τους οδηγούς σε «μοντέλα» είναι σύνηθες φαινόμενο στο πρωτάθλημα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού κάτι που έχει δυσαρεστήσει τους φίλους της Formula 1.

Σύμφωνα με το Forbes ο Λιούις Χάμιλτον αποτελεί τον πιο ακριβοπληρωμένο οδηγό στην ιστορία του πρωταθλήματος ξεπερνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ. Ο Βρετανός έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του ως οδηγός κλείνοντας συμφωνίες με μεγάλους οίκους μόδας και όχι μόνο.

Ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής αποτελεί το πιο εμπορικό όνομα της Formula 1 βάζοντας στο λογαριασμό του πακτωλό χρημάτων κάθε χρόνο.

Η ουσία όμως των συγκεκριμένων εμπορικών συμφωνιών θα έπρεπε να αφορά τη διαφήμιση του πρωταθλήματος και όχι τη δημιουργία μίας «περσόνας» που δηλώνει πιλότος της Formula 1.

Άλλωστε η πλούσια ιστορία της Formula 1 αποτελεί μέχρι και σήμερα την καλύτερη διαφήμιση του πρωταθλήματος παγκοσμίως.

Δείτε αναλυτικά την λίστα με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς στην ιστορία της Formula 1:

1. Λιούις Χάμιλτον: 489 εκατ. δολάρια

2. Μίκαελ Σουμάχερ: 464 εκατ. δολάρια

3. Φερνάντο Αλόνσο: 458 εκατ. δολάρια

4. Σεμπάστιαν Φέτελ: 358 εκατ. δολάρια

5. Κίμι Ράικονεν: 331 εκατ. δολάρια

6. Τζένσον Μπάτον: 147 εκατ. δολάρια

7. Ραλφ Σουμάχερ: 121 εκατ. δολάρια

8. Ζακ Βιλνέβ: 115 εκατ. δολάρια

9. Φελίπε Μάσα: 110 εκατ. δολάρια

10. Ρούμπενς Μπαρικέλο: 110 εκατ. δολάρια.