Η Haas παρουσίασε το μονοθέσιο του 2019 (pic)

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν στη Φόρμουλα Ένα, καθώς η Haas είναι η πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος που παρουσίασε το μονοθέσιό της για το 2019.

Η Haas παρουσίασε το μονοθέσιο του 2019 (pic)

Η αμερικανική ομάδα Haas επέλεξε να αλλάξει χρώματα στο αυτοκίνητό της, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία VF-19, και να... επαναφέρει το μαύρο και το χρυσό στη Φόρμουλα Ένα. Τα συγκεκριμένα χρώματα φέρει χορηγός της Haas, η οποία στις πρώτες τρεις σεζόν της στη Φόρμουλα Ένα είχε επιλέξει ένα συνδυασμό από κόκκινο, γκρι και μαύρο.

Τα... αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου της αμερικανικής ομάδας, το οποίο είναι το πρώτο που φέρει τα συγκεκριμένα χρώματα (μαύρο-χρυσό), μετά από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η Lotus το 2015, έγιναν σήμερα σε εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου ήταν παρόντες και οι οδηγοί αγώνων της ομάδας, ο Γάλλος Ρομέν Γκροζάν και ο Δανός Κέβιν Μάγκνουσεν. Παράλληλα με την εκδήλωση, ωστόσο, το μονοθέσιο παρουσιάστηκε τόσο μέσω της ιστοσελίδας της Haas, καθώς και μέσα από τις πλατφόρμες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Haas, η οποία δημιουργήθηκε το 2016, ελπίζει ότι θα απολαύσει μια επιτυχημένη σεζόν με τα νέα χρώματά της. Τα πρώτα δύο χρόνια της παρουσίας της στη Φόρμουλα Ένα πήρε δύο φορές την όγδοη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ πέρυσι η ομάδα βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο και «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο ιδρυτής της Haas Automation και πρόεδρος της ομάδας Φόρμουλα Ένα της Haas, Τζιν Χάας, δήλωσε: «Αυτή είναι η περίοδος της σεζόν που ελπίζεις ότι έχεις σχεδιάσει σωστά το μονοθέσιο και μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός άμεσα. Το νέο μονοθέσιο φαίνεται ξεχωριστό, όχι μόνο από την άποψη των χρωμάτων του, αλλά και από τους νέους κανονισμούς που ισχύουν. Ελπίζουμε ότι αυτές οι σχεδιαστικές αλλαγές που εισήχθησαν για το 2019 θα βελτιώσουν τους αγώνες στην πίστα και, το πιο σημαντικό, θα μας δώσουν την ευκαιρία να κάνουμε κάτι περισσότερο από έναν αντίκτυπο σε κάθε γκραν πρι».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ομάδας της Haas, Γκίντερ Στάινερ, σχολίασε: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να προοδεύουμε ως ομάδα και αυτή η σεζόν δεν είναι διαφορετική. Η συνεργασία μας με τη Rich Energy είναι άλλο ένα θετικό παράδειγμα της πορείας μας προς τα εμπρός ως οργανισμού. Με ικανοποίηση βλέπουμε τα χρώματά τους στη VF-19, τους καλωσορίζουμε, καθώς εντάσσονται στην αξιόλογη ομάδα συνεργατών μας χρησιμοποιώντας τη Φόρμουλα Ένα ως μια παγκόσμια πλατφόρμα μάρκετινγκ.

Ενώ το 2018 ήταν η καλύτερη σεζόν μας μέχρι σήμερα, η χρονιά έδειξε, κάποιες φορές απότομα, ότι έχουμε ακόμη τομείς, στους οποίους πρέπει να βελτιωθούμε ως ομάδα. Εντός πίστας, η προσπάθειά μας για απόδοση άρχισε νωρίς με τη VF-19, το επόμενο βήμα είναι να πάμε στην Ισπανία και να χρησιμοποιήσουμε το χρόνο μας εκεί με σύνεση, προκειμένου να προετοιμαστούμε για την Αυστραλία».

Τα εντός πίστας αποκαλυπτήρια του μονοθεσίου της Haas θα γίνουν στις 18 Φεβρουαρίου, έξω από το γκαράζ της ομάδας, στο σιρκουί της Βαρκελώνης. Οι δοκιμές εξέλιξης ενόψει της νέας σεζόν θα διεξαχθούν τα τετραήμερα 18-21 Φεβρουαρίου και 26 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου στην πίστα της Βαρκελώνης, ενώ η «αυλαία» του 2019 στη Φόρμουλα Ένα θα ανοίξει στις 17 Μαρτίου στη Μελβούρνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ