Formula 1: Μπινότο αντί Αριβαμπένε στη Ferrari

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν την Ferrari να λύνει την συνεργασία της με τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε.

Formula 1: Μπινότο αντί Αριβαμπένε στη Ferrari

Με μία λιτή ανακοίνωση η Ferrari έκανε γνωστή τη λύση της συνεργασίας της με τον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. Οι κακές επιδόσεις της Scuderia την περσινή χρονιά ράγισαν το γυαλί ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Τζον Έλκαν και τον Αριβαμπένε.

Ο 61χρονος ήταν διευθυντής της ομάδας από το 2014 σε μία δύσκολη περίοδο για τους «κόκκινους» μιας και η Mercedes ξεκινούσε την επέλαση της. Ο άλλοτε πρόεδρος της Ferrari, Σέρτζιο Μαρκιόνε ήθελε να αντικαταστήσει τον Ιταλό με τον Ματίας Μπινότο κάτι που εν τέλει πραγματοποιήθηκε φέτος καθώς ο Μπινότο θα είναι ο επόμενος διευθυντής της ομάδας.

Η φετινή χρονιά έχει ξεκινήσει για τα καλά στις τάξεις της ιταλικής ομάδας, δύο μήνες πριν την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας. Αναμένουμε να δούμε αν η συγκεκριμένη αλλαγή θα ωφελήσει την Scuderia που θέλει διακαώς να επιστρέψει στην κορυφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ferrari θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Μαουρίτσιο για την πολύτιμη συμβολή του στην αυξημένη ανταγωνιστικότητα της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Θα θέλαμε να του ευχηθούμε τα καλύτερα στις μελλοντικές του ενέργειες».