Σουμάχερ πέντε χρόνια μετά - Γιατί τέτοια μυστικότητα; - Ποιοι θα πάνε στα γενέθλιά του την Πέμπτη

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του, τι έγινε με το σενάριο που τον θέλει να περπατά και που ζει σήμερα.

Σουμάχερ πέντε χρόνια μετά - Γιατί τέτοια μυστικότητα; - Ποιοι θα πάνε στα γενέθλιά του την Πέμπτη

Πέντε χρόνια πέρασαν από τη μοιραία ημέρα του 2013 που ο Μίκαελ Σουμάχερ βρέθηκε κατάματα με τον θάνατο. Το ατύχημα που είχε ενώ έκανε σκι είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την επαφή με το περιβάλλον.

Από τότε, ότι έχει να κάνει με τον θρύλο της Formula1 αποτελεί ένα τεράστιο μυστήριο. Κυρίως η κατάσταση της υγείας του. Η μοναδική που έχει δώσει μια -όχι ιδαίτερα πειστική είναι η αλήθεια- εξήγηση είναι η μάνατζέρ του, Σαμπίνε Κεμ. Τον Μάρτιο του 2016 είχε πει: «Γενικά, τα ΜΜΕ ποτέ δεν αναφέρονταν στην ιδιωτική ζωή του Michael και της Corinna. Όταν ήταν στην Ελβετία ήταν ξεκάθαρο ότι η ιδιωτική ζωή του προστατευόταν. Μια φορά, σε μια συζήτηση, μου είχε πει ότι δεν χρειάζεται να με καλέσετε για την πρωτοχρονιά, διότι εξαφανίζομαι. Νομίζω ότι αυτό ονειρευόταν πάντα. Γι' αυτό και τώρα θέλω ακόμα να προστατεύσω τις επιθυμίες του και δεν αφήνω τίποτα να βγει προς τα έξω».

Πάντως πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της FIA Ζαν Τοντ είπε: «Πάντα προσέχω τι λέω για τον Μίκαελ. Μπορώ όμως να σας αποκαλύψω, ότι είδα στην τηλεόραση το Γκραν Πρι Βραζιλίας μαζί του».

Το 2017, ο δικηγόρος του Σουμάχερ περιέγραψε τους τραυματισμούς του πελάτη του στο δικαστήριο μετά από ένα άρθρο στο γερμανικό περιοδικό Bunte, σύμφωνα με το οποίο ο 47χρονος -τότε- περπατούσε
Το δικαστήριο του Αμβούργου αποφάσισε ότι το περιοδικό θα πρέπει να καταβάλει στον Σιουμάχερ 50 χιλιάδες ευρώ για την ψευδή είδηση. Ο δικηγόρος είχε πει ότι είναι αδύνατο να σταθεί στα πόδια του ακόμα και με τη βοήθεια θεραπευτών. Τότε, το περιοδικό υποστήριζε ότι «καταφέρνει να κάνει μερικά βήματα και μπορεί επίσης να σηκώσει το ένα χέρι».

Σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου ο Σουμάχερ θα γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά του. Λογικά ο Τοντ θα είναι ένας από τους λιγοστούς επισκέπτες. Η σύζυγός τρου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα το δουν μόνο λίγοι φίλοι και η οικογένειά του.

Σήμερα ο Σουμάχερ ζει στην Ελβετική πόλη Γκλαντ αλλά σύντομα αναμένεται να μετακομίσει στη Μαγιόρκα, σε ένα πολυτελές σπίτι που κάποτε ανήκε στον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης Φλωρεντίνο Πέρεζ. Πρόκειται για ένα ακίνητο 30 εκατομμυρίων ευρώ, 3.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δύο μεγάλους κήπους και δύο πισίνες.